Πολιτικη & Οικονομια

Ο απεχθής, αποκρουστικός μαύρος κίνδυνος

Σακελλάρης Σκουμπουρδής
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο ψυχοπαθής δολοφόνος με το πριόνι είναι ένα έκπαλαι πάγιο δομικό κουσούρι του ανθρώπινου πολιτισμού, που θα εκλείψει μόνο όταν ο ήλιος αρχίσει να βγαίνει από τη Δύση. Είτε τα κίνητρά του είναι προσωπικά/ατομικά και το φονικό του αποτέλεσμα περιστασιακό/περιορισμένο ή είναι σίριαλ κίλερ. Όπως και είτε τα κίνητρά του είναι «κοινωνικά» ή «εθνικά» ή «θρησκευτικά», παραμένει ψυχοπαθής δολοφόνος με το πριόνι. Η δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη από τους δύο πυροβολημένους που τους έπνιγε το δίκιο είναι μια ακόμα από τα ίδια. Ο φέρων το πριόνι, ανάλογα με την Απόλυτη Αλήθεια που τον δυναστεύει, σφάζει κάποιον Άλλον, που πάντα είναι Κακός.

Στη χώρα μας το Ποικιλόχρουν Ακροδεξιό Φαινόμενο (Π.Α.Φ.), με αιχμή το θρασύ ναζιστικό ιδεολόγημα, κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση. Υπάρχει θέμα παλινόρθωσης της ανωμαλίας. Όσο και αν τεχνικά και θεσμικά, όλα είναι απέναντι σε τέτοιο ενδεχόμενο, ο φόβος μιας εκτροπής έχει αρχίσει να σαλεύει. Πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε.

Ξέρω, ξέρω, θα βρεθούν κάποιοι καλοί άνθρωποι να πουν «Μα αυτό που ζούμε τώρα είναι ανωμαλία! Η χούντα τι σου έκανε;». Υπάρχουν πολλοί θλιβεροί και άσχετοι νέοι (και όχι μόνο…) άνθρωποι που πιστεύουν ότι «έχουμε χούντα». Έχουμε βαρεθεί να υπενθυμίζουμε ότι αυτή η αντιπολιτική δήλωση μέρους της κοινωνίας μας είναι η βασική απαρχή της ανόδου των ναζί. Οι λαθρομετανάστες είναι το μικρό τους επιχείρημα, το «αλήτες, κλέφτες, πολιτικοί!» είναι το μεγάλο τους. Δεν φταίει το αξιακό σύστημα της δημοκρατίας, όμως, φταίει η αλλοίωση και παραχάραξή του από το σκοταδιστικό λαϊκισμό και το Π.Α.Φ. Πρέπει αυτό να ακούγεται παντού, όπου υπάρχει ευεπίφορος στον αντιπολιτικό λόγο οχλοπολτός.

«Θάνατος, είναι οι κάργιες», λοιπόν, τα τάγματα εφόδου σε περιπολία. Το εμετικό διαρκές έγκλημα, ο εμπρησμός σε κάποιο κατάστημα μετανάστη (όπως άλλοτε εβραίου). «Μαζί με τη σκυλίτσα μου, ένα πίτμπουλ, που τη φωνάζω Χρυσαυγή, βγήκαμε και με άλλους φίλους για περιπολία, για να δούμε αν συντελείται καμιά αξιόποινη πράξη, αλλιώς να αποχωρήσουμε»… Έτσι μακελέψαμε τον μετανάστη και το μαγαζί του. Δηλαδή, ο δολοφόνος ελέγχει αν συντελείται καμιά αξιόποινη πράξη, πώς το λέμε αυτό στην στιχουργική;

Είπε στο αυστραλιανό SBC ο κ. Παναγιώταρος; «Αντί να αυτοκτονούν οι Έλληνες, θα έπρεπε σκοτώνουν τους υπεύθυνους για τα προβλήματά τους, τους τραπεζίτες». Μάλιστα! Αν αυτό συνιστά νομική συσχέτιση με το έγκλημα, που θα γίνει αύριο εις βάρος τραπεζιτών, κάνει μπαμ. Είπε επίσης «Η Χρυσή Αυγή θα γίνει η Χεζμπολάχ της Ελλάδας!». Δεν μας εκπλήσσει! Από καιρό, τριάντα χρόνια τώρα, φωνάζουμε ότι «Το Ισλάμ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό!». Οι ναζί συναποτελούν μαζί με όλα τα επιφανή ποικιλώνυμα παιδιά του Π.Α.Φ., θιασώτες της βίας, το Εθνικό πολιτικό Ισλάμ. Με βάση το μίσος και τη βία, κατά του Άλλου, της Αμερικίγια, του σκούρου, του εβραίου, του έτσι, του γιουβέτσι.

Δεν θα βαρεθούμε να το επαναλαμβάνουμε: το μόνο όπλο μας απέναντι στη σκοταδιστική προπαγάνδα των ναζί είναι ο αποκαλυπτικός ορθός λόγος. Το άχαστο διαφανές επιχείρημα που διαλύει το δόλιο σκότος. Ένας αντιρατσιστικός νόμος που θα προσπαθεί να αποκλείσει τους ψυχοπαθείς με διοικητικά μέτρα, θα ανοίξει μια μεγάλη τρύπα στο νερό.

Μετά τη δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα, από όπου προέκυπτε ηθική αυτουργία της Χρυσής Αυγής, οι τύποι εσίγησαν. Έκτοτε κάνουν ξεψαρωτικές ανακοινώσεις, όπου καταδικάζουν τη βία (χε, χε, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;), όπως ας πούμε στη Μανωλάδα, μελάνι της σουπιάς ένα πράμα δηλαδή.

Το φίδι μάς δηλητηριάζει σιγά-σιγά και ελεγχόμενα, αλλάζοντας μορφές έτσι ώστε να ξεγελιόμαστε και να το θεωρούμε φιλικό. Έτσι κάνει εξ ορισμού ο λαϊκισμός, υποκρίνεται και υποδύεται ρόλους, για να φαίνεται σαν κάτι που μας αρέσει, ενώ είναι κάτι άλλο, αποτρόπαιο…

Δηλαδή, είναι ο λαϊκισμός και η καταπάτηση της δημοκρατίας που έφερε τους Άκηδες και την κλεπτοκρατία, για την οποία κόπτονται οι ναζί! Περισσότερη κλεπτοκρατία φέρνει ο περισσότερος λαϊκισμός και η περισσότερη άρση της δημοκρατίας. Αυτά, δηλαδή, που εγγυούνται οι ναζί για να μας σώσουν από την κλεπτοκρατία, θα φέρουν περισσότερη κλεπτοκρατία. Όπως ακριβώς είχε γίνει επί χούντας: Απόλυτη διαφθορά των ημετέρων που ξεσάλωναν, απόλυτη ανελευθερία, απόλυτος διεθνής διασυρμός της χώρας, και κερασάκι στην τούρτα ο απόλυτος εθνικός ακρωτηριασμός στην Κύπρο. Επ’ αυτού λένε κάποιοι χουντοναζί: Δεν έφταιγε η «Επανάστασις», αλλά ο Ιωαννίδης... Είναι τόσο γελοία αυτή η διευκρίνιση... Πότε πρόλαβε ο Ιωαννίδης σε εφτά μήνες να διαλύσει την πατρίδα, την οικονομία και τον Ελληνικό Στρατό, τότε που πήγαν τα ελληνόπουλα στον Έβρο για να πολεμήσουν τους Τούρκους και δεν υπήρχε μια αρβύλα, μια στολή, ένα κορδόνι... Τα είχε από καιρό ρημάξει όλα η διεφθαρμένη χούντα, την οποία τώρα πάνε να βγάλουν λάδι οι χουντοναζί...

Δίνει και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος τον τίμιο υπέρ ναζί αγώνα, ζητώντας να βαράνε οι καμπάνες κατά του νέου (αφελούς, είναι αλήθεια) νόμου, φωνάζοντας «ξυπνάτε, ραγιάδες!». Και εξευτελίζεται αναιδώς ρημάζοντας τη χριστιανική τιμή των ράσων του, διδάσκοντας το μίσος και τη βία. Διαβάστε σχετικά: «Το χρυσαυγές ή το χρυσόφως της Χρυσοπηγής;» (https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=24153). Όλοι κάνουν ό, τι μπορούν. Φωνάζουν δηλαδή, οι πατριώτες, ελάτε επενδυτές να επενδύσετε στην ευλογημένη από το σκότος Ελλάδα μας.

Κωλοτούμπες δεν κάνει μόνο ο κ. Τσίπρας. Κάνουν όλοι οι εν αντιμνημονισμώ αδελφοί του, κάνει λοιπόν και ο κ. Μιχαλολιάκος… Ας δούμε λίγο τις επιδόσεις του.

Όπως δείξαμε στο κείμενο «Ξεφουσκώνει η φούσκα των ναζί;», ο ηγέτης της Χ.Α. μέσα από το λαμπρό βιβλίο του «Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη» (Εκδόσεις Ασκαλών, έτος 2000) εξυμνεί τον Χίτλερ. Και οικτίρει την Ελλάδα που ατυχώς, εξαιτίας της Ιταλίας, δεν πήρε το μέρος του στον Πόλεμο. Λέει επίσης ότι «οι δικές μας Ιδέες είναι περισσότερο κοντά στις θέσεις και τη φιλοσοφία των “νικημένων”, παρά κοντά στην κοινοβουλευτική δημοκρατία...». Ο κ. Παππάς είπε «ναι, έγραψα υπέρ του ναζισμού και του Χίτλερ, αλλά στα χρόνια της νιότης μου». Ο κ. Μιχαλολιάκος, όμως, το 2000 ήταν στα χρόνια της οριστικής του ωριμότητας... Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ο Γιώργος Τράγκας (διαχρονικά σημαντικός παράγοντας της αντιπολιτικής έκρηξης και του σκοταδιστικού λαϊκισμού) τον βοήθησε με στημένες ερωτήσεις. Και πάλι θα τον ξαναβοηθήσει να αποτινάξει από πάνω του τη ρετσινιά του χιτλερικού, ιδίως τώρα που υπάρχει και ο φόβος του αντιρατσιστικού νόμου. Και θα το πετύχουν. Μα αυτό θέλει ο νόμος; Να πάψει να το λέει φανερά και να το διαδίδει κρυφά πόσο λατρεύει το Χίτλερ ο κ. Μιχαλολιάκος; Και γιατί ο κ. Μιχαλολιάκος κρύβει με πάθος την αγάπη και το θαυμασμό του για τον Χίτλερ; Το γιατί τον βοηθάει τόσο χαμερπώς και δολίως ο Τράγκας, δεν το ρωτάμε, δεν έχει αξία. Αξία έχει το γιατί δεν τον διώχνει η ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ, αφού τόσο βάναυσα διαστρεβλώνει κάθε νοούμενη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Και δεν ξελασπώνεται ο κ. Αλαφούζος από το γεγονός ότι ο Άρης Πορτοσάλτε πήρε προχθές συνέντευξη από τον κ. Κασιδιάρη σε αντιπαράσταση με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Γεωργιάδης τον ρήμαξε τον επηρμένο Κασιδιάρη. Αναζητήστε το κείμενο ή το ακουστικό αρχείο της συνέντευξης, γιατί είναι η πρώτη φορά που παρασύρεται σε διάλογο με επιχειρήματα ένας ναζί και μοιραία ξεπουπουλιάζεται. Όπως θα συμβαίνει και κάθε άλλη φορά, όποτε εκτίθεται ένας ναζί στο φως των επιχειρημάτων του ορθού λόγου.

«Την πρώτη μέρα, που θα αναλάβουμε την εξουσία θα καταργήσουμε όλα τα κακά...», «Μα αυτό είναι αντισυνταγματικό και είναι εξ ορισμού κακό...». Ας το δούμε ως υπόδειγμα και ως αρχή. Όχι με κατασταλτικούς νόμους που ηρωοποιούν τους διώκοντες και τους κάνουν διωκόμενους. Αλλά με πολιτικά επιχειρήματα ενώπιον ακροατηρίου. Το φως των επιχειρημάτων φοβούνται οι ναζί, όχι το σκότος της συνωμοσιολογικής παραφιλολογίας που τους τρέφει. Όταν εκτίθεται η μαυρίλα τους στο φως, τότε μόνο ξασπρίζει και γελοιοποιείται. Κατά τα άλλα κάθε ποινικό τους αδίκημα άγεται επαρκώς στη Δικαιοσύνη με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Ξεφουσκώνει η φούσκα των ναζί, λέγαμε κλείνοντας το ομότιτλο άρθρο, αν και εφόσον κι εμείς της κάνουμε ένα απλό «φούου», που δεν είναι τίποτε άλλο από τη σφοδρή απομυθοποίηση των σκοτεινών (μη) επιχειρημάτων τους. Ούτε νόμοι αποκλεισμού τους χρειάζονται γι’ αυτό, ούτε φυσικά και «αντιφασιστικοί αγώνες» με ακόμα περισσότερα ρόπαλα και αίματα. Και οι νόμοι και οι «αγώνες» το μύθο πλέκουν των ναζί. Το πουλόβερ τους το ξεπλέκει μονομιάς η κατάρρευση της λογικής τους, που είναι τόσο μα τόσο ευάλωτη...

«Βεβαίως και έκανε εγκλήματα πολέμου ο Χίτλερ!» λέει ο κ. Μιχαλολιάκος σε στημένη ερώτηση από τον κ. Τράγκα. Μη νομίσουμε ότι τον συμπαθεί και πολύ... Αλλά στη συνέχεια το ισιώνει, επεξηγώντας: «Όπως άλλωστε έκαναν εγκλήματα πολέμου και οι αντίπαλοί του». Ααα, μάλιστα, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Άρα, ήταν «κανονικός» ο Χίτλερ, ένας ηγέτης σαν όλους τους άλλους.

Προσπαθούν μεθοδικά να κάνουν δύο πράγματα. Και στα δύο επιδιώκουν να ενεργοποιήσουν το Δόγμα της εξοικείωσης με το Τέρας. Σου λέει, κρύβουμε τα κουσούρια μας, ώσπου να μας συνηθίσουνε τα γίδια. Ξεγελούν, εξαπατούν, κρύβουν ως φύλλο συκής το ναζισμό και τον Χίτλερ, κρύβουν πίσω από το φύλλο συκής τη γύμνια τους. Ιδού πώς.

Πρώτον, προσπαθούν να παλινορθώσουν προσεκτικά τον καταρρακωμένο από τη ζωή μύθο του Φύρερ. Δηλαδή, ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήταν ο ψυχοπαθέστερος ανωμαλάρας όλων των εποχών, που αιματοκύλισε τον κόσμο με το πριόνι του. Ένας κανονικός ηγέτης, σαν όλους τους άλλους ήταν, που είχε και τα καλά του και τα κακά του...

Και δεύτερον, να μην ακούγεται η αλήθεια της ταυτότητάς τους. Δεν είμαστε ναζί, λένε οι ναζί! Είμαστε Έλληνες εθνικιστές! Ακόμα μια απίστευτη απάτη! Μα οι εθνικιστές, σε όλο τον κόσμο είναι γνωστοί ως υπερσυντηρητικοί πατριώτες, που δεν αμφισβητούν τη δημοκρατία.

Αυτοί οι καθαρόαιμοι αρνητές της δημοκρατίας τι δουλειά έχουν με τον τίτλο «εθνικιστές»; Η απάντηση είναι ότι χρησιμοποιούν έναν αδέσποτο ξεχασμένο όρο, ως φύλλο συκής, για να αποκρύψουν πίσω του την ντροπή τους, την πραγματική τους εθνικοσοσιαλιστική ταυτότητα, ότι είναι ναζί... Αφού δεν υπάρχει εθνικισμός ως ιδεολογία, αλλά ως τάση του συντηρητισμού, αλλιώς διολισθαίνει στο ναζισμό... Και με αυτό το φύλλο συκής εξαπατούν και κερδίζουν χρόνο, ώσπου να τους συνηθίσουμε, πριν καταπέσουν οριστικά τα προσωπεία...

Και όποιος παρασύρεται από την εξαπάτηση αυτή και πιάνει το πριόνι και άγεται σε εγκλήματα και σκοτώνει αθώα πακιστανόπουλα, λόγω σκούρας επιδερμίδας, σύντομα θα αντιληφθεί την πλάνη. Και τότε αντί να σπάει ξένα κεφάλια, θα πέφτει με φόρα σε τοίχους, τύπτοντας το δικό του κεφάλι. Γιατί θα καταλάβει ότι ποτέ δεν αγοράζεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από κάποιον, που στον ένα λέει κάτω ο Χίτλερ και στον άλλο λέει ζήτω ο Χίτλερ. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.