- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουζάλας: Η απόφαση για τους «8» θα είναι της Δικαιοσύνης
Διαψεύδει παρέμβαση της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών
«Η απόφαση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς κάποτε θα βγει και όποια και αν είναι, αρέσει ή όχι, θα είναι απόφαση της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Η επιστροφή στη Τουρκία των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο αποκλείστηκε μέσα από νόμιμες νομικές διαδικασίες οριστικά. Καμία παρέμβαση δεν υπήρξε» σημείωσε ο κ. Μουζάλας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη.
Ο κ. Παναγούλης έκανε λόγο για επαίσχυντη και επικίνδυνη ενέργεια του κ. Μουζάλα να προχωρήσει σε ακύρωση του ασύλου του Τούρκου αξιωματικού Σουλεϊμάν Νακσίν. «Γιατί κάνατε προσφυγή και ακυρώσατε την απόφαση της Επιτροπής Ασύλου; Ποιοι σας το επέβαλαν;», ρώτησε.
«Εγώ υπέγραψα την κυβερνητική απόφαση. Η κυβέρνηση δεν έκανε καμία παρέμβαση. Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για όλους και αυτό κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματος δεν είναι παρέμβαση», απάντησε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε: «Θα ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία και θα παρθεί η απόφαση, που μπορεί να μην είναι ίδια για όλους. Η κυβέρνηση, χωρίς παρεμβάσεις, ενδιαφέρεται να κριθεί σε όλο το νομικό βάθος αυτή η υπόθεση, γιατί η Τουρκία είναι γείτονα χώρα με συγκεκριμένα προβλήματα, όμως, είμαστε μαζί σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς».
Ο κ. Παναγούλης επέμεινε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους συγκεκριμένους αξιωματικούς, οι οποίοι, όπως είπε, διωκόμενοι κατέφυγαν στη χώρα μας γιατί ήταν αντίθετοι με το καθεστώς που υπάρχει στη Τουρκία.
«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι στην Ελλάδα λειτουργεί το κράτος δικαίου. Έτσι λειτουργεί στη χώρα μας, εφαρμόζονται οι νόμοι και οποιαδήποτε παρέμβαση αποτελεί παραβίαση του κράτους δικαίου» υπογράμμισε ο υπουργός και κατέληξε: «Καλύτερα να αφήσουμε το θέμα στη Δικαιοσύνη εσύ και εγώ, παρά μέσα στο Κοινοβούλιο να δώσουμε την προσωπική μας άποψη. Αφήστε τους δικαστές να κρίνουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.