Πολιτικη & Οικονομια

Κυρανάκης: Η ΝΔ λέει «ναι» σε προανακριτική επιτροπή

«Προκατασκευασμένο σκάνδαλο - Οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενδεχομένως»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
novartis.jpg
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

«Λέμε ναι σε προανακριτική επιτροπή», δήλωσε στον Αlpha 989 ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ κάνοντας λόγο για εμπλοκή της κυβέρνησης με την Δικαιοσύνη. 

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μίλησε για προκατασκευασμένο σκάνδαλο και εκτίμησε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενδεχομένως να ήταν ύποπτοι.  

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • Έχει πει από την πρώτη μέρα ο Κ. Μητσοτάκης ότι θέλει από την πρώτη μέρα να χυθεί άπλετο φως χωρίς κουκούλες. Έχουν γίνει όλα πάρα πολύ γρήγορα και υπάρχει προφανέστατα μια εμπλοκή της κυβέρνησης με την δικαιοσύνη.
  • Στην ερώτηση για το αν η ΝΔ θα υπερψηφίσει για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Κυρανάκης απάντησε: Ναι. Από κει και πέρα σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά θεσμικά προβλήματα και παραβιάσεις της νομοθεσίας, παραβιάσεις του Συντάγματος, εμείς όμως λέμε «ναι» σε προανακριτική και θεωρούμε ότι θα πει «ναι» και η κυβέρνηση σε όλες τις μορφές διερεύνησης για την υπόθεση του κ Καμμένου για το σκάνδαλο της Σ. Αραβίας.
  • Εμείς έχουμε πει «ναι» σε όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης για εξεταστικές επιτροπές. Να έρθουν όλα στο φως αλλά χωρίς κουκούλες.
  • Μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα με ονοματεπώνυμα, οι οποίοι κατηγορούνται από προστατευόμενους μάρτυρες, ανώνυμους. Έχω μια παραπάνω υποψία για το ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι από την στιγμή που βλέπω ότι στα ΜΜΕ βγαίνουν και μιλούν μέσω δικηγόρων. Δεν προβλέπεται από τον νόμο για την προστασία μαρτύρων να υπάρχει δικηγόρος για προστατευόμενους μάρτυρες. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες εφόσον μιλούν μέσω δικηγόρου, αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν να ήταν ύποπτοι για την υπόθεση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ