- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά: Να απορριφθούν οι προτάσεις Νίμιτς
Ενθαρρύνουν την αδιάλλακτη στάση των Σκοπίων
Την απόρριψη των προτάσεων Νίμιτς ζητά από την κυβέρνησης η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για συνολική λύση του Σκοπιανού, αλλά αντιθέτως είναι θέσεις που ενθαρρύνουν την αδιάλλακτη στάση της άλλη πλευράς.
Επανέλαβε εκ νέου το αίτημά της για σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να διαμορφωθεί η αναγκαία εθνική γραμμή.
«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η προστασία των εθνικών συμφερόντων επιβάλλει μια συνολική λύση – πακέτο, μια Ενιαία Συνθήκη, που θα καλύπτει όλες τις πτυχές με νομικά δεσμευτικές ρυθμίσεις και θα αντιμετωπίζει τα θέματα αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας. Οποιαδήποτε άλλη φόρμουλα λύσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», σημείωσε.
Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. ότι διχάζουν και αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό. Για την κυβέρνηση είπε ότι «με τους χειρισμούς της, τη διγλωσσία, τις άστοχες και εν κρυπτώ διαπραγματευτικές κινήσεις, υπονόμευσε την αναγκαία πολιτική συναίνεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος».
Επίσης, όπως ανέφερε, παραβλέπει το κεκτημένο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και ακολουθεί ένα δρόμο που οδηγεί στη σαλαμοποίηση της «λύσης». Κατά την επικεφαλής του Κινήματα αλλαγής, οι παραπάνω είναι ενέργειες και μεθοδεύσεις που δεν υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα.
«Η πολιτική εκμετάλλευση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί στο εθνικό αυτό ζήτημα είναι τελείως ανεπίτρεπτη και καταδικασμένη σε αποτυχία», συμπλήρωσε, ενώ για τη Ν.Δ. υποστήριξε ότι «κινούμενη με μικροκομματικά κριτήρια, αρνείται την αναγκαιότητα λύσης και διολισθαίνει σε ακροδεξιές λογικές. Η στάση της είναι βαθύτατα διχαστική και ζημιογόνος για την εθνική υπόθεση. Ξαναζεσταίνει το αδιέξοδο και ένοχο παρελθόν της, που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
«Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα», είπε απαντώντας στα σενάρια ένταξής του στην ΕΛΑΣ
Στη Μαλακάσα το μεγαλύτερο εργοστάσιο drone της χώρας
«Για δάνειο πολιτικής - επιβίωσης» κάνει λόγο η παράταξη Μπακογιάννη
Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη
«Μετά το 2019 έγινε ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το διεθνές δίκαιο είναι ενιαίο και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «βιομηχανία παραγωγής πολιτικού χρήματος» στις πολεοδομίες
Εξετάστηκαν οι στόχοι αύξησης των αμυντικών δαπανών
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.