Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος: Δεν παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη για τους «8»

Συνέντευξη εφόλης της ύλης: Μνημόνιο, ΠΓΔΜ, τετραετία, Στουρνάρας κι όχι μόνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tzanakopulos_kefali_-_panagopulos.jpg
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη» για τους «8», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ, σήμερα Τρίτη μεσημέρι, σε συνέντευξη εφόλης της ύλης, στην οπία, εξάλλου,παραδέχτηκε ότι και μετά το τέλος της περιόδου τω μνημονιων, θα διατηρηθεί η εποπτεία της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές. 

Λεπτομερέστερα, ο κ. υπουργός δήλωσε:

  • Για τους Τούρκους φυγάδες: Το ζήτημα της επιστροφής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία έχει κλείσει μετά τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε την έκδοσή τους. Για το άσυλο αποφασίζει η Δικαιοσύνη απερίσπαστη.
  • Για την έξοδο από τα μνημόνια μέσα στο 2018:  «Εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές χρήματος αυτοδύναμα, ολόκληρος ο μηχανισμός επιτροπείας δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει δημοσιονομική εποπτεία» 
  • Για την τετραετία: Θα εξαντληθεί, δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές, επειδή χρειάζεται και πολιτική και οικονομική σταθερότητα 
  • Για την ονομασία της ΠΓΔΜ / FYROM: Στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 1992 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ (μονοκομματική μάλιστα) είχε εμφανιστεί με δυο εισηγήσεις, του τότε υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά και του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τώρα, «με δεδομένη και τη θετική στάση που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία της FYROM δημιουργείται ένα παράθυρο ευκαιρίας για να επιλυθεί ένα πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και μια 25ετία
  • Για τον κ. Πάνο Καμμένο: «Τήρησε μια υπεύθυνη στάση: δηλαδή δήλωσε ότι έχει σοβαρές επιφυλάξεις σε σχέση με την προσπάθεια που γίνεται, ωστόσο είπε και κάτι άλλο, ότι εφόσον υπάρχει μια συνολική συναίνεση στο πολιτικό σύστημα, δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο ο ίδιος στην επίλυση του ζητήματος»
  • Για το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα: «Οφείλει να λειτουργεί με βάση τα καθήκοντά του. Το πλαίσιο εντός του οποίου οφείλει να γίνεται η δουλειά του είναι η γενική πολιτική κατεύθυνση την οποία ορίζει η κυβέρνηση, που έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ