Πολιτικη & Οικονομια

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Διευκρίνισε ότι δεν είναι στέλεχος ή ψηφοφόρος της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4298890.jpg
EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας

«Αυτό που ζούμε δεν είναι κρίση, κρίση είναι μία προσωρινή παρεκτροπή από την κανονικότητα, ζούμε την επώδυνη ενηλικίωση της χώρας, μια Ελλάδα που πεθαίνει και μία Ελλάδα που επιδιώκει να γεννηθεί», ανέφερε στην ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είναι στέλεχος ή ψηφοφόρος της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων ο είπε: «Δίνουμε τη μάχη της δικής μας γενιάς από την οποία θα βγούμε κερδισμένοι ή χαμένοι. Οι Έλληνες έχουμε μπροστά μας έναν τεράστιο βράχο που πρέπει να μετακινηθεί. Όταν με ρωτήσει ο γιος μου -που είναι 12 χρονών- σε μερικά χρόνια, θέλω να μπορώ να του πω ότι έκανα ότι μπορούσα, έσπρωξα κι εγώ για να μετακινηθεί βράχος...

Ένα σύννεφο μελαγχολίας και κατάθλιψης έχει απλωθεί πάνω από την χώρα, πρέπει να μάθουμε να σκεπτόμαστε και ζούμε διαφορετικά... Από την προηγούμενη κατάσταση έλλειψε μία έννοια, η αλήθεια, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει ούτε εκσυγχρονισμός, ούτε επανίδρυση ούτε τίποτε άλλο.

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να ξοδεύεις εσαεί περισσότερα από όσα βγάζεις. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την αλήθεια, την αλήθεια οι άνθρωποι δεν θέλουν να την ακούσουν. Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον, είναι ένα ον με ικανότητα λογικής σκέψης».

Επίσης, απευθυνόμενος προς τους συνέδρους είπε: «Αν θέλετε να αλλάξετε την χώρα πρέπει να αλλάξετε πρώτα εσείς. Είναι δική σας ευθύνη να πείσετε ότι η Ευρώπη με τις αδυναμίες και τα λάθη της είναι ο φυσικός μας χώρος.

Είναι δική σας ευθύνη να αναδείξετε την πρόοδο της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια, είναι δική σας ευθύνη να αναλάβετε τα λάθη που σας αναλογούν και να ζητήσετε συγγνώμη, όχι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη αλλά συγγνώμη. Είναι δική σας ευθύνη να πείσετε ότι δεν είσαστε το κόμμα της ελίτ.

Είναι δική σας ευθύνη να αποδημήσετε την άποψη ότι κάθε τι αριστερό είναι ηθικό και προοδευτικό. Αυτό είναι από τα δύσκολα αλλά έχει βάλλει το χεράκι της η πραγματικότητα. Είναι δική σας ευθύνη να απομονώσετε τις ακραίες φωνές να κινηθείτε πέρα από τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία.

Είναι δική σας ευθύνη να κρατήσετε ψηλά την σημαία των ατομικών δικαιωμάτων. Να εμπνεύσετε τους πολίτες για να επιστρέψουν στην πολιτική και να αντιστρέψετε την κατάθλιψη και την απογοήτευση».

Κλείνοντας τόνισε ότι «είναι δική σας ευθύνη να γκρεμίσετε την εικόνα του δημαγωγού ηγέτη. Αυτός ο ηγέτης υπάρχει και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το είχε αποδείξει ήδη από την εποχή της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν στάθηκε μόνος απέναντι σε όλους για να υποστηρίξει αυτό που πίστευε σωστό. Το λέω με παρρησία: Πιστεύω στον Κυριάκο. Πιστεύω και εύχομαι να δώσει το παράδειγμα ότι οφείλουμε να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να δούμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.