Πολιτικη & Οικονομια

Φωτίου: Παρατείνονται οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα για όσους το δικαιούνται

Αλλά λόγω συστήματος δεν έγινε δεκτή η αίτησή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
koinwnikomerisma-1280.jpg
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παράταση στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα για πολίτες που το δικαιούνται αλλά δεν έγινε δεκτή η αίτησή τους από το σύστημα, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 έκανε λόγο για πάνω από 1,3 εκατ. αιτήσεις και πάνω από 3 εκατ. που έχουν διαπιστωθεί ότι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ μέσω της παράτασης που θα υπάρξει, θα διορθωθούν οι όποιες αστοχίες έχουν γίνει στη διαδικασία.

Η κα Φωτίου είπε ακόμα ότι: «Για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι το οποίο είναι μοναδικό. Πάνω από 5.800.000 δοκίμασαν να δουν αν είναι δικαιούχοι και αναδείχθηκαν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις. Είδαν οι πολίτες ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις φορολογικές τους δηλώσεις. Έγιναν πολλά λάθη στα θέματα φιλοξενίας».

Επιπρόσθετα, η κα Φωτίου υπογράμμισε πως αποκτάται μια εικόνα ότι μπορεί το κράτος να λειτουργήσει, καθώς πριν από αυτές τις 17 μέρες δεν υπήρχε αυτή η «αυτοπεποίθηση» για να υπάρχει η γνώση για το τι συμβαίνει στα μεγαλύτερα μέρη του πληθυσμού. «Με το κοινωνικό μέρισμα ξεκίνησε η ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι, η κ. Φωτίου επεσήμανε πως «το θέμα της μαύρης οικονομίας, δηλαδή της διαφεύγουσας εργασίας, είναι σύνθετο θέμα. Δεν θα το έλυνε το κοινωνικό μέρισμα. Όμως ανέδειξε πλευρές του που μπόρεσε να το αποκαλύψει. (...) Στην πραγματικότητα, ανακαλύπτονται όψεις της μαύρης εργασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει η εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου πολίτες που το δικαιούνται να μπορέσουν να διορθώσουν λάθη έτσι ώστε η αίτηση να γίνει δεκτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ