Πολιτικη & Οικονομια

Σφαίρες του Β. Παπαδόπουλου στο Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έκθεση – Τι απαντάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kamenos_-_tsipras_-_kodarinis.jpg
EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης

Σφαίρες που κατασκεύασε το εργοστάσιο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου χρησιμοποιήθηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με έκθεση της ευρωπαϊκής οργάνωσης Itrace, σφαίρες που κατασκεύασε η «Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε.» -με έδρα στην Αξιούπολη Κιλκίς και επιχειρηματία τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, μεσάζοντα στην υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία- έχουν βρεθεί από το 2014 στη συριακή πόλη Ράκα, άτυπη πρωτεύουσα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ / ISIS) μέχρι πριν λίγους μήνες, οπότε και απελευθερώθηκε.

Σχετικά:

  • Η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) ρωτάει: Ο κ. Καμμένος «γνώριζε ότι ο εκλεκτός του μεσάζοντας διοχέτευε με πολεμικό υλικό τους τρομοκράτες του ISIS;»
  • Το ίδιο κόμμα ζήτησε κλήτευση του κ. Καμμένου, αλλά και του κ. Νίκου Κοτζιά (υπουργού Εξωτερικών) στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής
  • ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής  επισήμαναν ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε ξεκινήσει να κάνει δουλειές με το Ισλαμικό Κράτος από το 2014, ενώ οι σχέσεις τους δυνάμωσαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
  • Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανακοίνωσή του απάντησε ως εξής: «Η σκανδαλολογία της Νέας Δημοκρατίας ήταν από την αρχή γραφική, τώρα άγγιξε τα όρια της παράνοιας».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή για τα βλήματα προς τη Σαουδική Αραβία, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είχε καλύψει πλήρως τον υπουργό του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ