- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βέλη Μουζάλα κατά του δημάρχου Λέσβου: «Εσείς φταίτε για τις κακές συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια»
Ο υπουργός κατήγγειλε ότι δεύτερο μπλόκο στη μεταφορά οικίσκων για τους πρόσφυγες και μετανάστες
Στις επικρίσεις του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, επιρρίπτοντάς του όλες τις ευθύνες για τις συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια. «Αυτοί που χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα τις κακές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, αυτοί εμποδίζουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους των νησιών να βοηθήσουν την κυβέρνηση στην αποσυμφόρηση των νησιωτικών περιοχών.
Ο κ. Μουζάλας κατηγόρησε τον δήμαρχο Λέσβου ότι για δεύτερη φορά «παρεμπόδισε να ξεφορτωθούν» οι 50 οικίσκοι που έστειλε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει «για να φτιάξει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στο camp της Μόριας».
Επίσης, ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο δήμαρχος ήταν «απόλυτα ενημερωμένος ότι θα μεταφέρουμε σπιτάκια για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στο υπάρχον camp» και «για τα στοιχεία από την προσπάθεια που κάνουμε να ελαττώσουμε τον πληθυσμό στο νησί», ενώ έστειλε το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση θα επιμείνει και θα πετύχει το στόχο για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων».
Ο κ. Μουζάλας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάλεσε εξάλλου «το λαό των νησιών να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και για αποσυμφόρηση των νησιών και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μέσα στα camps».
Αναφερόμενος στη διαδικασία του ασύλου ο κ. Μουζάλας προανήγγειλε «νέες νομοθετικές ρυθμίσεις» για την επιτάχυνση των διαδικασιών και υπογράμμισε ότι «αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι η κυβέρνηση θα βρει λύση χωρίς να παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο».
Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, από τις 27 Νοεμβρίου 2017 μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο 1.263 άτομα στην ενδοχώρα, ενώ μόνο το τελευταίο 48ωρο οι μεταφορές ανήλθαν σε 677. Συνολικά από τις αρχές του χρόνου οι μεταφορές από τα νησιά στην ενδοχώρα ανήλθαν σε 15.000. Οι μεταφορές αφορούν ευάλωτους, σύμφωνα με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, και όπως διευκρίνισε ο υπουργός «οι ευάλωτοι έχουν μια τριπλή διαδικασία διαπίστωσης, από την υπηρεσία Υποδοχής, από την ιατρική υπηρεσία και μετά ακολουθεί η άρση γεωγραφικού περιορισμού».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.