Πολιτικη & Οικονομια

Η αντιπολίτευση στοχοποιεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή

«Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος θα είχε ήδη αποπεμφθεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kodonis_-_panagopulos.jpg
ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τον κ. Σταύρο Κοντονή στοχοποιούν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, μετά τη σημερινή (Κυριακή) απερίφραστη καταγγελία από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκο Σακελλαρίου για «ωμή παρέμβαση» του υπουργού και συνολικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη.

Λεπτομερέστερα, τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε: «Δεν υπάρχει προηγούμενο η ηγεσία της Δικαιοσύνης να καταγγέλλει δημοσίως τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό για ωμή παρέμβαση στο έργο της. Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο κ. Κοντονής θα είχε ήδη αποπεμφθεί από την θέση του. Αλλά για το καθεστώς Τσίπρα - Καμμένου είναι ψιλά γράμματα ακόμη και η διάκριση των εξουσιών, που κατοχυρώνει την Δημοκρατία».

Από τη μεριά του, το ΠΑΣΟΚ είπε, ανάμεσα στ΄ άλλα: «Η … παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης … σηματοδοτεί το αποκορύφωμα της συστηματικής καθεστωτικής απόπειρας χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από μια επικίνδυνη και αυθαίρετη κυβέρνηση… Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας [είπε]: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί με θρασύ και απροκάλυπτο τρόπο να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και να μεταχειρίζεται τους λειτουργούς της ως μέσα εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων και σκοπών… Η Δικαιοσύνη δεν υποτάσσεται σε συμφέροντα και πιέσεις απ' όσο ψηλά κι αν προέρχονται..».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ