Πολιτικη & Οικονομια

Λοταρία αποδείξεων: Μοιράζει 10 εκατ. ευρώ τα Χριστούγεννα

Από 1.000 ευρώ σε 10.000 νικητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pistwtikes.jpg
EUROKINISSI

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επόμενη κλήρωση των αποδείξεων για προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν αγοραστεί μέσω κάρτας ή ηλεκτρονικά.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της τοποθετείται λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Εκεί, συνολικά 10.000 νικητές θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Η λοταρία θα αφορά στις συναλλαγές από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2017 καθώς και του περασμένου μήνα Νοεμβρίου.

Στην κλήρωση συμμετέχουν μόνο αποδείξεις από συναλλαγές που έχουν γίνει με κάρτες, πιστωτικές ή χρεωστικές, ή μέσω web-banking. Για να φανούν στο σύστημα οι συναλλαγές δεν χρειάζεται να κάνει κανείς το παραμικρό. Αυτόματα η κάθε συναλλαγή περνάει μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Να σημειωθεί ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση για την ημέρα που θα διεξαχθεί η μεγάλη κλήρωση του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η δεύτερη κλήρωση θα γίνει περίπου στο τέλος του Δεκεμβρίου και στο εξής θα διεξάγεται ανελλιπώς, αφού σκοπός του υπουργείου δεν είναι άλλος απ' το να κατευθύνει όλους τους Έλληνες φορολογούμενους να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα επιδιώκοντας να βάλει τέλος στην φοροδιαφυγή.

Οι φορολογούμενοι που θα κερδίζουν τα 1.000 ευρώ, θα λάβουν ειδοποιητήριο μήνυμα. Θα είναι προσωποποιημένο και θα φτάσει στον λογαριασμό τους στο Taxis.

Τα 1.000 ευρώ θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxis.

Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος. Μέχρι τότε θα πρέπει να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxis.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι επόμενοι δικαιούχοι. Δηλαδή οι κάτοχοι του 1ου, 2ου, κ.ά. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που αφορούν μικρά ποσά δίνουν περισσότερους λαχνούς σε σχέση με τις μεγάλες αγορές.

Για παράδειγμα: Αν ένας φορολογούμενος αγοράσει από ένα κατάστημα με κάρτα προϊόντα αξίας έως 10 ευρώ θα λαμβάνει 10 λαχνούς.

Αν αγοράσει προϊόντα αξίας 20 ευρώ θα λαμβάνει 15. Και όσο αυξάνει η αξία της συναλλαγής τόσο θα μειώνεται αναλογικά ο αριθμός των ηλεκτρονικών λαχνών που θα του πιστώνεται.

Ο αριθμός των «λαχνών» θα γίνει με βάση την παρακάτω κλίμακα αξίας συναλλαγών με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα:

  • για συνολικό άθροισμα αξίας συναλλαγών μέχρι 100 ευρώ τον μήνα, ένας λαχνός για κάθε 1 ευρώ.
  • για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
  • για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
  • για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 4 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ