Πολιτικη & Οικονομια

Ανοίγουν και οι λογαριασμοί όσων έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη;

Ρεπορτάζ αναφέρει ότι η κυβέρνηση συναίνεσε στην εντολή των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση εγκαίρως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2324622.jpg
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Σε δύο αλλαγές φέρεται να έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς ώστε να κλείσει εγκαίρως η τρίτη αξιολόγηση, οι οποίες σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ακυρώνουν σε μεγάλο την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ειδικότερα, η πρώτη αλλαγή  αφορά την άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για απαίτηση των θεσμών που σχεδιάζεται να τεθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 προκειμένου να εξακριβωθεί αν πολίτες που έχουν υπαχθεί στον νόμο και προστατεύονται από αυτόν δεν πληρούν τα κριτήρια.

Η δεύτερη αλλαγή, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, αφορά νομοθετική ρύθμιση που η κυβέρνηση έχει δεχθεί να φέρει στη Βουλή για αυτόματη έξοδο από το προστατευτικό πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού όποιου δανειολήπτη δεν πληρώσει πάνω από τρεις μηνιαίες δόσεις.

Σημειώνεται ότι ο νόμος 4354/2015, που προστατεύει από τις πωλήσεις σε funds ενήμερα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συνδέονται με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, λήγει στις 31.12.2017.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.