Πολιτικη & Οικονομια

Την Παρασκευή αναρτώνται τα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Το ίδιο τσουχτερά όπως πέρυσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μποτιλιάρισμα
Μποτιλιάρισμα © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου αναρτώνται στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018. Πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν να καταβάλουν το αντίτιμο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, προκειμενου να γλιτώσουν το πρόστιμο που ισούται με το ποσό της αξίας του τέλους.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας παρά τις όποιες υποσχέσεις αλλά και εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για αλλαγές δεν έχουν καμία διαφορά με πέρυσι.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Στο κομπιούτερ ο υπόχρεος θα πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Οχήματα».

Στη συνέχεια υπάρχουν δύο επιλογές: 

Κλικ στα «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet». Τότε, ο υπόχρεος πληκτρολογεί τους κωδικούς του με τους οποίους συνδέεται στο TAXIS, προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσει τα στοιχεία του και 

Κλικ στα «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet». Τότε, ο υπόχρεος κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση». Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει ο υπόχρεος να δώσει την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. 

Ανεξαρτήτως της επιλογής που θα κάνουν, οι υπόχρεοι οφείλουν να καταβάλλουν το ποσό που αναγράφεται σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, ενώ μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω e-banking. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ