- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: «20 νεκροί και ούτε μία παραίτηση»
Στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «πήρε πολλά από τη μία τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη»
«Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη πολιτεία σε πολλά πεδία», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το «κοινωνικό μέρισμα», ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση πως «πήρε πολλά από τη μία τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη».
«Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από όσο είχατε συμφωνήσει», υπογράμμισε.
«20 νεκροί και ούτε μία παραίτηση. Η αρμόδια περιφερειάρχης προσφεύγει στη δικαιοσύνη, μάλλον κατά του εαυτού της», σημείωσε αναφερόμενος στις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι έφυγε για την Σουηδία και στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ότι «δεν έκρινε σκόπιμο να γυρίσει από την Αμερική». «Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι», πρόσθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν στην περιοχή, σημειώνοντας ότι είχαν εγκριθεί παρεμβάσεις οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν.
«Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα συγκράτησης εδαφών; Γιατί φτάσαμε να θρηνήσουμε 20 νεκρούς; Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι; Γιατί δεν έκλεισαν κάποιοι δρόμοι; Τα ερωτήματα περιμένουν απάντηση και θα τα θέτουμε μέχρι να πάρουμε απάντηση», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«20 νεκροί και ο πρωθυπουργός έφυγε για τη Σουηδία. Είναι απών από κάθε φυσική καταστροφή», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για ένα «γρήγορο πέρασμα» από τις πληγέντες περιοχές του κ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι αποφεύγει να συναντηθεί με τους πολίτες.
Όπως πρόσθεσε, «σε αντίθεση με εσάς εμείς φερθήκαμε με απόλυτη υπευθυνότητα. Συστήσαμε Επιτροπή Ειδικών και προτείναμε σειρά μέτρων άμεσης ανακούφισης».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης, αναφερόμενος στο περιστατικό τραυματισμού της δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια, αλλά και στην εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στον προαύλιο χώρο του υπουργείο Άμυνας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.