Πολιτικη & Οικονομια

Ευκλείδη, δώσ’ τα όλα!

Πάρε, παιδί μου, να πιεις ένα τίλιο…

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 635
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lezanta.jpg

Η (πραγματική) φωτο-απορία της εβδομάδας 
Γιατί όλες οι φωτογραφίες των πρακτορείων από το «μπλόκο ευγνωμοσύνης» των κατοίκων της Θράκης στον Αλέξη Τσίπρα, όπου σύμφωνα με το ΑΠΕ του πρόσφεραν λουλούδια, αντί να δείχνουν το πλήθος του κόσμου, είναι κοντινές και δείχνουν 
μόλις 4 κεφαλάκια;


ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 
ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!
 
Κι όμως, το ΑΠΕ επέδειξε ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση στο ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη…

Για παράδειγμα γράφει: «Κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο του δρόμου από όπου θα περνούσε ο πρωθυπουργός και σταμάτησαν την πομπή των αυτοκινήτων εκφράζοντας την επιθυμία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του...»

Επίσης το ΑΠΕ γράφει: «Στα χέρια τους κρατούσαν λουλούδια και μόλις ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν ανθοδέσμες λέγοντάς του: «σε περιμέναμε πολλή ώρα…»

Στη συνέχεια γράφει: «Μία γυναίκα τού είπε: “Σε ευχαριστούμε πολύ, Αλέξη, για αυτά που είπες χθες το βράδυ” (σ.σ. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος). Ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί τους, τους ρώτησε πώς περνούν στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι δεν τον άφηναν να φύγει…»

Και τέλος το ΑΠΕ γράφει: «Μία άλλη κυρία τον κάλεσε να πάει σε ένα σπίτι όπου στο μπαλκόνι καθόταν ηλικιωμένος ο οποίος ήθελε πολύ να συναντήσει τον πρωθυπουργό αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει, όπως και έγινε».

Ενώ θα μπορούσε να δείξει περισσότερο ενθουσιασμό γράφοντας: «Κάτοικοι του χωριού γονάτισαν μπροστά στην αυτοκινητοπομπή υψώνοντας τα χέρια προς τον ουρανό δείχνοντας έτσι την ευγνωμοσύνη τους στον Ύψιστο που τους έστειλε έναν τέτοιο υπερ-ηγέτη. 
Στη συνέχεια θέλησαν να τον αγγίξουν για να πάρουν την ευλογία του…»

Ενώ θα μπορούσε νε έχει γράψει: «Ο πρωθυπουργός ζήτησε να αφήσουν τους κατοίκους να έλθουν προς αυτόν και εκείνοι τον έραναν με ροδοπέταλα και του έπλυναν τα πόδια τα οποία σκούπισαν μετά με τα μαλλιά τους…»

Ενώ θα μπορούσε να έχει γράψει: «Μια γυναίκα του φίλησε τα χέρια λέγοντάς του “Ο Θεός να μας κόβει μέρες και να σου δίνει χρόνια για το καλό που μας έκανες” (σ.σ.: κεντροαριστερά, φάε τη σκόνη μας). Ο πρωθυπουργός τότε με μια κίνηση ευλόγησε τα λουλούδια που μετατράπηκαν σε 100ευρα και τα κόλλησε στο μέτωπο των συγκεντρωμένων…»

Ενώ θα μπορούσε να έχει πει όλη την αλήθεια: «Μία άλλη κυρία τον κάλεσε να πάει σε ένα σπίτι όπου στο μπαλκόνι καθόταν ηλικιωμένος ο οποίος ήθελε πολύ να συναντήσει τον πρωθυπουργό αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει. Ο πρωθυπουργός πήγε, τον άγγιξε και τότε ο ηλικιωμένος σαν από θαύμα σηκώθηκε και περπάτησε!


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας
Δηλαδή το θέμα είναι τα 350 ευρώ που θα πάρει μια τετραμελής οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ και όχι το γεγονός ότι μια τετραμελής οικογένεια καταφέρνει να ζει με 500 ευρώ το μήνα;


● Οι συνταξιούχοι στήθηκαν στην ουρά για να ψηφίσουν Φώφη και την επόμενη μέρα τούς επιστράφηκαν οι παράνομες κρατήσεις. 
Συμπέρασμα: Οι ουρές για αρχηγό της κεντροαριστεράς είναι οι νέες διαδηλώσεις.


● Όχι, Αλέξη, αυτή η ουρά είναι για εκλογή δεκαπενταμελούς. 
Δεν είναι απαραίτητο να τους δώσεις μέρισμα για τυρόπιτες στην καντίνα!
Γιατί δεν ψηφίζουν ακόμα…


● Πάντως είναι μια παρηγοριά να ξέρεις ότι ένα μέρος από τους φόρους που τόσο πολύ ζορίστηκες να πληρώσεις πάνε με τη διανομή του μερίσματος στη μισθοδοσία του εμπόρου ναρκωτικών που του ανέστειλαν με βούλευμα την ποινή για να μπορέσει να διοριστεί στη ΔΕΗ…


● Το δίδαγμα από τις εκλογές για αρχηγό στην κεντροαριστερά Νο 1:
Ο καθένας είναι πρόθυμος να πάει να ψηφίσει για την αλλαγή ενός κόμματος…
…αρκεί να είναι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να αλλάξει.


● Το δίδαγμα από τις εκλογές για αρχηγό στην κεντροαριστερά Νο 2:
Οι εσωκομματικές εκλογές είναι σαν τη μεθαδόνη. Έχεις την ευκαιρία να ξεχαρμανιάσεις βλέποντας επιτέλους τον αρχηγό σου να βγαίνει πρώτος. 


● Δηλαδή πού αλλού να έδινε το μέρισμα η κυβέρνηση, αν όχι σε άνεργους, υποαπασχολούμενους και συνταξιούχους;
Αφού αυτοί δεν την ψηφίζουν.
Αν ήταν να το δώσει σε ψηφοφόρους της δεν θα έβρισκε ούτε άνεργο, ούτε υποαπασχολούμενο.
Γιατί έχουν διοριστεί όλοι. 


● «Και τι πειράζει που γιορτάζουμε το Halloween όπως στην Αμερική;» μας έλεγαν…
Και τελικά, χωρίς να το καταλάβουμε, φτάσαμε στο σημείο να δίνουμε ονόματα στις κακοκαιρίες μας.


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...
«Καχυπομεϊλικοί» Η κατηγορία ανθρώπων που αντιμετωπίζει με καχυποψία και σκεπτικισμό την ιδέα του ημεκτρονικού ταχυδρομείου με συνέπεια μόλις στείλουν ένα mail να θεωρούν μετά απαραίτητο να τηλεφωνήσουν για να επιβεβαιώσουν ότι το έλαβες.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Νο1
Κομμώτρια της Φώφης Γεννηματά


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Νο2
Καμεραμάν καναλιού στα μελίσσια του Κουφοντίνα


Η μετάφραση της εβδομάδας 

metafrasi.jpg

ανώνυμος δημοσιογράφος «Από 250 εως 900 ευρώ ο μποναμάς»
Μετάφραση «Ναι, σας υποτιμούμε όλους αποκαλώντας το φιλοδώρημα που σας πετάει ο πρωθυπουργός “μποναμά”, αλλά αυτό σας θυμίζει ότι είστε στο έλεός του και όχι το 
αντίθετο, όπως θα έπρεπε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ