- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της Κεντροαριστεράς
Βερναρδάκης και Κουρουμπλής διατυπώνουν την αντιφατική προσέγγιση του Σύριζα ως προς τη διαμόρφωση του νέου φορέα
Βαθιά διάσταση απόψεων επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την πορεία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Την ώρα που ορισμένοι χαρακτηρίζουν προκαταβολικά το νέο φορέα ως «δεκανίκι» του νεοφιλελευθερισμού και του Κυριάκου Μητσοτάκη, άλλοι καλωσορίζουν μια ενδεχόμενη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, την επομένη του πρώτου γύρου, ο υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης υποστήριξε με ανάρτησή του στο Facebook ότι «το υβρίδιο του νέου “κεντροαριστερού φορέα” έχει ως στόχο να αποτελέσει το πραγματικό “κόμμα” του Κ. Μητσοτάκη. Να του δώσει δηλαδή ιδέες, πρόγραμμα, ιδεολογικό άλλοθι, κρατικά στελέχη, εκλογικές ή κοινοβουλευτικές εφεδρείες, ό,τι μπορεί να δώσει ένα «κόμμα», ακόμα και μικρό εκλογικά». Καταλήγει, γράφοντας πως “τα πρόσωπα άλλαξαν όμως οι διακυβεύσεις παραμένουν σταθερές. Σήμερα η οικογένεια του εκσυγχρονισμού” επιστρέφει το χρέος της στην οικογένεια Μητσοτάκη. Του ετοιμάζει το βασικό βραχίονα υποστήριξης, έτσι ώστε, εκτός των άλλων, να μπορέσει να αντιμετωπίσει και την ακροδεξιά ηγεμονία που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα της ΝΔ και να του δώσουν το άλλοθι της “κεντρώας διεύρυνσης”».
Διαμετρικά αντίθετη ήταν η άποψη του υπουργού Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Ήταν μια καλή διαδικασία, δημοκρατική. Συγκέντρωσε αρκετό κόσμο. Είναι ένας ιστορικός χώρος. Κουβαλάει σημαντικά αποθέματα πολιτικού πολιτισμού» είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός για να καταλήξει: «Είναι ένα εγχείρημα δύσκολο αλλά είναι απαραίτητο γιατί πιστεύω ότι αυτός ο χώρος, εφόσον αποσαφηνίσει και την ταυτότητά του σε σχέση με τη δεξιά και την αριστερά, σε εκείνο που μπορεί ιστορικά να συμβάλει είναι να υπάρξει μια σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματική σύγκλιση πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα, όπου και η κεντροαριστερά θα συγκλίνει προς τα εδώ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκλίνει προς τα εκεί, θα βρεθεί ένας κοινός τόπος. Εγώ πιστεύω σε αυτή την υπόθεση. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση».
Κι όμως τόσο ο κ. Βερναρδάκης όσο και ο κ. Κουρουμπλής είναι μέλη της κυβέρνησης, ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Απλώς διατυπώνουν την αντιφατική προσέγγιση της διαμόρφωσης της Κεντροαριστεράς, που χαρακτηρίζει, οριζόντια και κάθετα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ περισσότερο, που τα αδιέξοδα λόγω των «επιδόσεων» του κ. Καμμένου λειτουργούν καταλυτικά, σε ό,τι αφορά τις πιθανές συμμαχίες του μέλλοντος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.