Πολιτικη & Οικονομια

Αμαρτίες γονέων - αυτοκτονίες παιδιών

Ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 252
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38438-86477.jpg

Τα γκέι παιδιά που απορρίπτονται από τους γονιείς τους έχουν υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών, κατάθλιψης, επικίνδυνου σεξ και χρήσης ναρκωτικών σε σύγκριση με τα γκέι παιδιά που η οικογένειά τους τα αποδέχεται, λέει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2009. Έλα! Σιγά το νέο! Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο είναι η πρώτη που συνδέει την αυτοκτονία και τη χρήση ναρκωτικών με την απόρριψη από τους γονείς. Εντοπίζει 108 συμπεριφορές που μπορούν να επηρεάσουν δραματικά τη ζωή ενός γκέι παιδιού, π.χ. όταν αποκλείεις ένα γκέι παιδί από δραστηριότητες της οικογένειας, οι πιθανότητες να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει είναι εννέα φορές υψηλότερες. Μια πρόσφατη έρευνα του Υπουργείου Παιδείας της Βόρειας Ιρλανδίας βρήκε ότι οι λεσβίες, γκέι και τρανσέξουαλ έφηβοι είναι πέντε φορές πιθανότερο να χρειαστούν φάρμακα για κατάθλιψη, δυόμισι φορές πιθανότερο να προκαλούν αυτοτραυματισμούς και τουλάχιστον τρεις φορές πιθανότερο να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας.

Τα γκέι παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σχολείο, τα οποία επιδεινώνονται όταν δεν λαμβάνουν στήριξη από την ίδια τους την οικογένεια. Αντίθετα, ακόμα και μικρές προσπάθειες των γονιών να αποδεχτούν το γκέι παιδί τους –π.χ. να πάψουν να το πιέζουν να βγει ραντεβού με άτομα του αντίθετου φύλου– κάνουν τεράστια διαφορά για τη μελλοντική ψυχική υγεία του. Οι περισσότεροι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους και θέλουν το καλό τους. Εκφράζουν απογοήτευση και ντροπή για το παιδί τους για να το «συνετίσουν». Για το καλό μας μάς οδηγούν στην αυτοκτονία.

Το παιδί σου είναι γκέι. Το υποψιάζεσαι εδώ και καιρό αλλά δεν θέλεις να το πιστέψεις. Γιατί να σου τύχει τέτοια συμφορά; Γιατί να σου βγει το παιδί σου ανώμαλο; Μην ανησυχείς. Σαν γονιός έχεις δύναμη. Στο χέρι σου είναι να καταστρέψεις το παιδί σου. Είναι απλό: πες του ότι αυτά είναι ανωμαλίες. Ότι θα χαλάσει τη ζωή του. Ότι θα καταλήξει μόνος και απομονωμένος από τους πάντες. Ότι αν δεν κόψει τις ανωμαλίες και δεν παντρευτεί σαν κανονικός άντρας θα πάει χαράμι όλη του η ζωή. Δεν σ’ ακούει; Σου λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική και ότι αν τον αγαπάς πρέπει να τον δεχτείς όπως είναι; Βλακείες! Μην ανησυχείς. Είπαμε, σαν γονιός έχεις δύναμη. Απείλησέ τον ότι έτσι και δεν σοβαρευτεί θα τον διώξεις απ’ το σπίτι. Ότι θα τον πας σε κάνα κομπογιαννίτη ψυχίατρο που δίνει ψεύτικες υποσχέσεις στους γονείς ότι θα κάνει καλά το παιδί τους. Εκβίασέ τον συναισθηματικά ότι με τις πομπές του θα σε στείλει στον τάφο. Απείλησε να πέσεις από το μπαλκόνι. Κάν’ του πόλεμο νεύρων. Ανάγκασέ τον να ζει διπλή ζωή. Σπάσε του τον τσαμπουκά και οδήγησέ τον στην τρέλα ή στην αυτοκτονία. Μπορείς!

Απ’ την άλλη, μπορείς να σκεφτείς ότι το παιδί σου έτσι γεννήθηκε και είναι φυσιολογικό. Ότι οι γκέι πια παντρεύονται μεταξύ τους και φτιάχνουν οικογένεια. Ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αρρώστια. Ότι ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να ζήσει απόλυτα ευτυχισμένος, αν το περιβάλλον του τον αποδέχεται όπως είναι. Κυκλοφορούν φήμες ότι κάποιοι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους όπως είναι. Εσύ δεν τα πιστεύεις αυτά. Σκατά γονείς θα είναι. Χρησιμοποίησε τη δύναμη που έχεις και κατάστρεψε το γιο σου! Άκου εκεί που θέλει να ζήσει ευτυχισμένος σαν γκέι!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ