Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος: Προστατεύει τους συμβολαιογράφους, αφήνει τους πλειστηριασμούς

Τι αποκάλυψε ο Ντάισελμπλουμ για την παρέμβαση Ντράγκι και τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380229-784249.jpg
EUROKINISSI/ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Επί τάπητος τέθηκε στο Eurogroup, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, το θέμα των πλειστηριασμών και των επιθέσεων που δέχονται συμβολαιογράφοι στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις κατόπιν παρέμβασης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για τα «κόκκινα δάνεια». Ο κ. Τσακαλώτος έδωσε δεσμεύσεις για τη λήψη μέτρων προκειμένου να προστατευτούν οι συμβολαιογράφοι που δέχονται απειλές. Αυτό αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξής Τύπου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Tα σήματα είναι πολύ θετικά αλλά υπάρχει ακόμα μεγάλος όγκος εργασίας κυρίως σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» πρόσθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει δέσμευση από όλους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κατά προτίμηση πριν από το τέλος του χρόνου».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης ότι από τώρα μέχρι το τέλος του προγράμματος θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να διαμορφωθεί περαιτέρω ο λεγόμενος «γαλλικός μηχανισμός» για το χρέος που αποφασίστηκε πέρυσι. Σύμφωνα με αυτόν, θα υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη ελάφρυνση του χρέους, ανάλογα με την ανάπτυξη. «Η δουλειά θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Αυτό έχει συμφωνηθεί και αυτό είναι το επόμενο βήμα» σημείωσε.

Ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα εξέφρασε τόσο ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί όσο και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY