Πολιτικη & Οικονομια

Αμερικανός πρέσβης για αναβάθμιση F16: Συμφέρουσα συμφωνία για ΗΠΑ και Ελλάδα

Τι ανέφερε σε συνέντευξή του ο Τζέφρι Πάιατ για τη βάση της Σούδας και το ελληνικό χρέος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379974-783770.gif

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συμφώνησαν για τα F-16 σε ένα πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του στόλου τους μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, κάτι που θα βοηθήσει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και στις δύο χώρες».

Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, επισημαίνοντας: «Ο εκσυγχρονισμός των F-16 υποστηρίζει τα αμοιβαία συμφέροντα της Ελλάδας και των ΗΠΑ και θα έχει θετικό αντίκτυπο στις οικονομίες και των δύο χωρών».

Ελληνικό χρέος

Ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε, επίσης, ότι «η σταθερή αμερικανική υποστήριξη στην Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η ρητή υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου για ένα υπεύθυνο σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους και το ευρύτερο ενδιαφέρον που υπάρχει από επιχειρήσεις των ΗΠΑ για την Ελλάδα ως επενδυτική ευκαιρία αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στον τρόπο που οι δύο ηγέτες βρέθηκαν κοντά».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν πρόθυμος για την επέκταση της συνεργασίας μας στη Σούδα, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών... Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στον κόλπο της Σούδας αποτελεί πρότυπο για τον τρόπο με τον οποίο τέτοιες συνεργασίες στον τομέα της ασφάλειας μπορούν να εφαρμοστούν παγκοσμίως».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ