Πολιτικη & Οικονομια

Ντόπια κολοκυθάκια αυγολέμονο αντί για ξενόφερτες κολοκύθες στο Halloween

Κάποιοι επιτέλους αντέδρασαν στην άκρατη αμερικανοποίηση…

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378932-781907.jpg

Με βαθιά ελληνικό χρώμα, όπως αρμόζει γιορτάστηκε φέτος το Halloween στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Δεκάδες συμμετέχοντες πλημμύρισαν τους δρόμους για να «τρομάξουν» τους περαστικούς όπως θέλει το έθιμο.

Μόνο που φέτος υπήρξε μια σημαντική διαφορά: πολλοί από τους μεταμφιεσμένους αποφάσισαν να μην κρατούν την ξενόφερτη πορτοκαλί κολοκύθα, αλλά να σκαλίσουν τα τρομακτικά χαρακτηριστικά πάνω σε ελληνικότατα κολοκυθάκια. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που πρόσθεσαν μια χαριτωμένη πινελιά αυγολέμονο, ώστε το κολοκυθάκι να θυμίζει ακόμα περισσότερο μαμαδίστικο φαγητό.

Ίσως στην απόφαση αυτή να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι φέτος τα πάρτι για το Halloween συνέπεσαν με τον εορτασμό της επετείου του «Όχι», γεγονός που τόνισε το εθνικό φρόνημα των συμμετεχόντων και τους έκανε να στραφούν σε πιο πατροπαράδοτα στοιχεία για να γιορτάσουν.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ