Πολιτικη & Οικονομια

Γ΄ αξιολόγηση: Τι συζητάνε σήμερα Θεσμοί – κυβέρνηση

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378327-780895.jpg
ΑΠΕ / ΜΠΕ ΑΛ. ΒΛΑΧΟΣ

Σήμερα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017,  το πρόγραμμα συζήτησης των επικεφαλής των Θεσμών, που εκπροσωπούν τους δανειστές της χώρας (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM, ΔΝΤ) και υπουργούς της κυβέρνησης είναι:

12:00: Συνάντηση με την υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Όλγα Γεροβασίλη, όπου θα εξεταστεί η πρόοδος στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. 

1:30: Συζήτηση για θέματα κοινωνικής πρόνοιας και επιδοματικής πολιτικής με τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου, της Θεανώς Φωτίου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου  (επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων και οι αλλαγές στα αναπηρικά επιδόματα και σε άλλες παροχές).

3:00: Εξωδικαστικός μηχανισμός - ρυθμίσεις οφειλών με τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Σταύρου Κοντονή.

6.00: Δημοσιονομικά, με τη συμμετοχή των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Έφης Αχτσιόγλου και Γιώργου Χουλιαράκη. Ειδικότερα: το δημοσιονομικό κενό του 2018, τα οικονομικά του ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ και το κόστος του «κοινωνικού μερίσματος», που ήδη έχει εξαγγελθεί ότι θα χορηγηθεί

Σύμφωνα με τη κυβέρνηση  οι μέχρι τώρα  συναντήσεις έχουν εξελιχτεί ομαλά.

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών θα φύγουν το Σάββατο και θα ξανάρθουν το Νοέμβρη για τη δεύτερη φάση των συζητήσεων.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.