- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το σχέδιο για ανασυγκρότηση της Ηπείρου παρουσιάζει ο Τσίπρας
Στα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανατροπή χρόνιων παθογενειών αναμένεται να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Την πρόταση της κυβέρνησής του για ανατροπή των παθογενειών που έχουν επιβαρύνει, ως σήμερα, την Περιφέρεια της Ηπείρου αναμένεται να καταθέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την αποψινή ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στην πόλη των Ιωαννίνων, οι εργασίες του οποίου θα κορυφωθούν απόψε το βράδυ.
Ειδικότερα, θα εξηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι η ανάπτυξη την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, περιλαμβάνει
- αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης,
- ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και
- διαμόρφωση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.
Και η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να προσθέσει, πρέπει να ανατρέψει όλες τις αρνητικές δυναμικές, όλες τις παθογένειες που έχουν επιβαρύνει ως τώρα την Περιφέρεια της Ηπείρου.
Η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι χωρίς αμφιβολία από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. Βούληση της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω στήριξή τους.
Παράλληλα όμως, η πολιτική αυτή της κυβέρνησης βασίζεται σε σταθερούς άξονες που υπερβαίνουν τις διαρθρωτικές αδυναμίες και αντιμετωπίζουν τη συσσωρευμένη παθογένεια των τελευταίων δεκαετιών, θα τονίσει ο πρωθυπουργός.
Για αυτό, προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι:
- Ο ταχύτερος δυνατός εξορθολογισμός και η αποκατάσταση των αδικιών στην κατανομή των ενισχύσεων.
- Η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.
- Η δημιουργία μεγέθους κλίμακας των αγροτικών προϊόντων προκειμένου να έχουν δυνατότητες ανταγωνισμού και εξωστρέφειας. Πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συλλογικών επαγγελματικών σχημάτων.
- Η ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στο χώρο και η υποστήριξη της από νέο επιστημονικό δυναμικό.
Συγχρόνως ο κ. Τσίπρας εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει χρηματοδοτικά εργαλεία, με αναφορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακό Νόμο. Με ειδική στόχευση στον αγροδιατροφικό τομέα, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και την οικονομία της γνώσης.
Μια άλλη εξαγγελία του πρωθυπουργού αφορά στην ενέργεια και το ζήτημα της τροφοδοσίας των πόλεων της Περιφέρειας Ηπείρου με φυσικό αέριο. Θα γίνει επίσης αναφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και ειδικά σε γεωθερμία, βιομάζα και βιοαέριο που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα. Αλλά, ακόμη, και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο.
Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις υποδομές, στα οδικά έργα και πώς πρόσφατα παραδόθηκε σε χρήση η Ιόνια Οδός, αλλά και στα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Η στήριξη της έρευνας και η σύνδεση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με την τοπική παραγωγική δραστηριότητα θα είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στην ομιλία του.
Όσον αφορά το περιβάλλον, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη διαχείρισης των υδάτων, με έμφαση στον Αμβρακικό και τη λίμνη Παμβώτιδα, με ισορροπία ανάμεσα στην περιβαλλοντική προστασία και την παραγωγική αξιοποίηση.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τη δυνατότητα σύνδεσης του τουρισμού με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.
Τέλος, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησής του στη δημόσια υγεία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.