Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος: Μόνο 1,1 δισ. ευρώ η επιβάρυνση για τα F-16

«Ολίγον υπερβολική η φασαρία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377214-778729.jpg
ΑΠΕ - ΜΠΕ

1,1 δισ. ευρώ θα είναι η πραγματική επιβάρυνση του ελληνικού προϋπολογισμού για τα F-16, ενώ η αποπληρωμή θα κρατήσει 10-15 χρόνια, είπε σήμερα Τετάρτη πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.  Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Λεπτομερέστερα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό  «Real Fm», σήμερα, Τετάρτη μεσημέρι, ο υπουργός είπε:

  • 2,4 δισ. είναι το σύνολο της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16.  1,1 δισ.  και «σε βάθος» 10-15 ετών θα είναι το κόστος για την Ελλάδα
  • «Η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, στην οποία χαίρομαι που επιμένουν όλοι τόσο πολύ, αποτελεί καταρχήν μία αναγκαία συμφωνία για να μην απαξιωθεί ένας πολύ μεγάλος στόλος αεροπλάνων, για τον οποίο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με τις συμφωνίες που έκλειναν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν δαπανήσει δεκάδες δισ. ευρώ»
  • «Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία είναι επωφελής, στο βαθμό βεβαίως που την εντάσσουμε στο συγκεκριμένο πλαίσιο, δηλαδή στο πλαίσιο της αεράμυνας της χώρας και εκτιμώ ότι όλη η φασαρία που έχει γίνει είναι ολίγον υπερβολική»
  • «Ήταν η φτηνότερη από τις λύσεις που προτείνονταν, γιατί πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι θα έπρεπε να πάμε σε καινούργιο ‘στόλο’»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ