Πολιτικη & Οικονομια

Η αρχαιολογική υπηρεσία ψάχνει τώρα αρχαία και στα σπίτια του δήμου Ελληνικού

ΚΑΣ: «Λάθος που αφήσαμε να χτιστούν δίπλα στο αρχαίο αεροδρόμιο. Θα επανορθώσουμε»

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375012-774100.jpg

Ήταν να μην αποφασίσει να τηρήσει το γράμμα του νόμου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Έτσι, μετά την έκταση του παλιού αεροδρομίου που όπως αποδείχθηκε από την απόφασή τους κρύβει από κάτω αρχαιολογικούς θησαυρούς, τώρα επεκτείνουν τις έρευνές τους και στα σπίτια της ευρύτερης περιοχής, έως την Γλυφάδα.

Έτσι, από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία αρχαιολόγων που προσέλαβε εκτάκτως το υπουργείο Πολιτισμού, επισκέπτονται με αξίνες και άλλα εργαλεία εκσκαφής τις μεζονέτες της περιοχής και ερευνούν τα θεμέλια αναζητώντας πολύτιμα ευρήματα που θα έμεναν για πάντα κρυμμένα χάρη της οικιστικής ανάπτυξης.

Σε περίπτωση που βρεθούν όντως αρχαία κάτω από τα σπίτια της περιοχής, οι κάτοικοι θα υποχρεωθούν να τα παραδώσουν στο κράτος και οι ίδιοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για αρχαιοκαπηλία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται εντολή να κλείσει και το γκολφ της Γλυφάδας, δεδομένου ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως έχει χτιστεί κι αυτό πάνω σε αρχαία, αφού βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Ελληνικό.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ