Πολιτικη & Οικονομια

Ο Δημήτρης Καμμένος δεν ψηφίζει τόσο εύκολα: Οι όροι που θέτει για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

«Δεν θα δεν θα δώσω ζωή στο όνειρο του κ. Ερντογάν για τα "σύνορα της καρδιάς" του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374201-772604.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ένα νέο όρο θέτει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, προκειμένου να στηρίξει στη Βουλή τη ρύθμιση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

«“Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης” είναι ένα ευαίσθητο θέμα, εθνικά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν πάλι επανέλθει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να υλοποιήσει τη διατύπωση, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Εάν έρθει χωρίς προστασία της Συνθήκης της Λωζάννης, έτσι ώστε οποιοδήποτε σωματείο, μία αστική υπόθεση, να παίρνει την ονομασία, ονοματοδοτείται, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό τουρκικό αλλά οτιδήποτε άλλο μειονοτικό ή οτιδήποτε άλλο, όχι δεν μπορεί να ψηφιστεί αυτό», δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, σε γραπτή του δήλωσή αναφέρει: «Απόλυτη προϋπόθεση για την ψήφο μου είναι στη μεταβατική διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης να προστεθεί το εξής: "Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης απορρίπτεται όταν δημιουργείται κίνδυνος διατάραξης της Δημόσιας Τάξης ή της Εθνικής Ασφάλειας ή απειλούνται με καταστρατήγηση οι Διεθνείς Συνθήκες της χώρας"».

«Με την ψήφο μου δεν θα δώσω ζωή στο όνειρο του κ. Ερντογάν για τα "σύνορα της καρδιάς" του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής. 

Η δήλωσή της:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY