- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μανιάτης: Θέλω να υπηρετήσω μία διαφορετική αντίληψη για την πολιτική, με βάση την ειλικρίνεια
«Καταθέτω για δημόσια κρίση, έργο και προτάσεις για ανάπτυξη με κοινωνικό μέρισμα. Μόνον έτσι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την κρίση»
Ο υπεύθυνος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, "mignatiou.com." εξέφρασε την επιδίωξή του να συμμετάσχει στη «δεύτερη Κυριακή και την τελική νίκη» για την ανάδειξη, από την βάση, ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, καλώντας τους πολίτες να τον κρίνουν βάσει της προσωπικής του αξιοπιστίας και των προτάσεών του.
«Θέλω να υπηρετήσω μία διαφορετική αντίληψη για την πολιτική, με βάση την ειλικρίνεια, την αξιοπιστία, την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα του έργου. Μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς. Καταθέτω για δημόσια κρίση, έργο και προτάσεις για ανάπτυξη με κοινωνικό μέρισμα. Μόνον έτσι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την κρίση», προσθέτει.
Ερωτηθείς για το έργο του, ως αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας το 2011, είπε ότι την περίοδο εκείνη έγινε κεντρική εθνική στρατηγική επιλογή η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και βάσει του νόμου 4001/2011 «πήραν σάρκα και οστά οι πρώτες τρεις συμβάσεις open door για Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα και κυρώθηκαν τον Οκτώβριο 2014 από τη Βουλή. Μέσα στην ίδια χρονιά προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα τρία χερσαία οικόπεδα Άρτα- Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, καθώς και ο διαγωνισμός για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα σε Ιόνιο και νότια Κρήτη».
Αναφέρθηκε επίσης στις τριμερείς ενεργειακές συνεργασίες με Κύπρο-Ισραήλ και Κύπρο- Αίγυπτο, σημειώνοντας ότι έχει καταστεί πλέον σαφές πως «Κύπρος κι Ελλάδα είναι τα δυο κράτη μέλη, (σ.σ.της ΕΕ) που από το ενεργειακό El Dorado της Ανατολικής Μεσογείου, μπορούν να αποτελέσουν μια νέα ελπιδοφόρα ενεργειακή πηγή ολόκληρης της Ένωσης, με ό,τι αυτό σημαίνει για την γεωστρατηγική αναβάθμιση και των δυο».
Ο κ. Μανιάτης είπε ότι «διαψεύσθηκαν όσοι πολέμησαν με αντεθνικές τυχοδιωκτικές τακτικές» τις επιλογές της περιόδου 2009-2014 και ειδικότερα τους τρείς μεγάλους ενεργειακούς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου α) από Αζερμπαϊτζάν, μέσω βόρειας Ελλάδας προς Ιταλία (TAP), β) από την πλωτή μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου FSRU ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και τον ΤΑΡ, προς Βουλγαρία, Ρουμανία (IGB), ως θεμέλιο κι έναρξη του Κάθετου Διαδρόμου Ανατολικών Βαλκανίων (Vertical Corridor) και τέλος γ) από τα κοιτάσματα Κύπρου- Ισραήλ μέσω Κρήτης και Πελοποννήσου, προς Ιταλία (EastMed).
«Βέβαια, να θυμίσω ότι στην Ελλάδα ταυτόχρονα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την απόλυτα εχθρική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κωμικοτραγικό το θέαμα όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εγκαινιάζει και επαίρεται για έργα, όπως ο ΤΑΡ, που ως αντιπολίτευση πολέμησε άγρια», προσέθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.