- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Μπακογιάννη: «Η οικονομία έχει πισωγυρίσει και αυτό θα το πληρώσουμε στο μέλλον»
«Το να τολμά ο κ. Τσίπρας να συγκρίνει την ΝΔ με το κόμμα του κ. Καμμένου είναι ύβρις και μάλιστα παντελώς ανιστόρητη»
Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου» αναφέρει πως «σε τέτοιο κλίμα δεν μπορούν να έρθουν σοβαρές επενδύσεις», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ο οποίος στην ΔΕΘ αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων «τις οποίες λίγα χρόνια πριν καλούσε να μην τολμήσουν να έρθουν στην Ελλάδα, είχε τόση αξιοπιστία όση είχε όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα».
Είπε ότι ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει τους δανειστές, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης, ότι θα ρίξει το βάρος στην προσέλκυση επενδύσεων, αλλά «δυστυχώς η πραγματικότητα διέψευσε τον κ. Τσίπρα την επόμενη μέρα το πρωί», καθώς «η Eldorado ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει και η συνεδρίαση του ΚΑΣ ανεβλήθη για άλλη μια φορά».
Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της ότι η χώρα θα «σέρνεται» μέχρι τον επόμενο Αύγουστο οπότε λήγει και το τρίτο μνημόνιο, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας, πέραν των 100 δισ. ευρώ με τα οποία χρέωσε τον ελληνικό λαό, κρατά την ελληνική οικονομία ακόμα σε capital controls, χρωστά στους ιδιώτες πάνω από 3 δισ. ευρώ και αδιαφορεί για την μικρομεσαία επιχείρηση».
«Η οικονομία έχει πισωγυρίσει και αυτό θα το πληρώσουμε στο μέλλον, κυρίως όμως θα το πληρώσει η νέα γενιά της χώρας» προσέθεσε.
Είπε «δεν βλέπω τον κ. Τσίπρα να βγάζει την άνοιξη του 2018» και εκτίμησε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές νωρίτερα από το 2019 με δεδομένο ότι από τις αρχές του έτους αυτού θα έλθουν νέες επιβαρύνσεις.
Ερωτηθείσα για την κυβερνητική συνοχή και την στήριξη τού κ. Καμμένου προς τον κ. Τσίπρα και αντιστρόφως, απάντησε πως «τους δένει η καρέκλα της εξουσίας».
Ανέφερε ακόμα ότι «το να τολμά ο κ. Τσίπρας να συγκρίνει την ΝΔ με το κόμμα του κ. Καμμένου είναι ύβρις και μάλιστα παντελώς ανιστόρητη. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος είναι οι δύο πλευρές του ιδίου νομίσματος, του τυχοδιωκτικού εθνολαϊκισμού, και ποντάρουν στον διχασμό της κοινωνίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.