- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκουρλέτης: Η Eldorado κάνει πολιτικό παιχνίδι
«Η ΝΔ δεν είναι υπέρ των επενδύσεων γενικά, αλλά υπέρ της επενδυτικής ανομίας»
«Όλα δείχνουν πως περνάμε από την περίοδο της αποεπένδυσης σε μια νέα περίοδο παραγωγικών επενδύσεων», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
Χαρακτηρίζει την περίπτωση της Eldorado «εντελώς ιδιαίτερη» και υπογραμμίζει ότι το σύγχρονο επενδυτικό πλαίσιο στις ευρωπαϊκές οικονομίες διέπεται από νόμους και κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η Eldorado, θέλοντας να επιβάλλει τους όρους της «δεν διστάζει να κάνει πολιτικό παιχνίδι, ίσως έτσι να την είχαν μάθει οι προηγούμενες κυβερνήσεις», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.
Αναφέρει ότι «η ΝΔ δεν είναι υπέρ των επενδύσεων γενικά, αλλά υπέρ της επενδυτικής ανομίας», προσθέτοντας πως «η παραβίαση των κανόνων και οι "διευκολύνσεις" προς ημετέρους ήταν μια πάγια πρακτική στα χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
Ο υπουργός Εσωτερικών, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης και των απαιτήσεων που φέρεται να προβάλλει το ΔΝΤ -την παραμονή του οποίου στο πρόγραμμα ο ίδιος θεωρεί επιβαρυντική για την Ελλάδα- τονίζει ότι «νέες απαιτήσεις δεν πρέπει να γίνουν δεκτές. Εάν πάλι, δεν πιαστούν οι στόχοι που έχουμε ήδη συμφωνήσει, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για την ορθότητα του μείγματος πολιτικής που ακολουθούμε».
Προσέθεσε δε, ότι από την στιγμή που «έχουμε κατορθώσει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και κινούμαστε με αναπτυξιακούς ρυθμούς, αν υπάρξουν νέα μέτρα φοβάμαι πως θα υπονομεύσουμε αυτό που έχουμε πετύχει».
Επισημαίνοντας ότι η έξοδος από το μνημόνιο θα είναι θετικό γεγονός, παραδέχεται, ταυτόχρονα, ότι «προφανώς θα υπάρχουν μορφές ελέγχου της οικονομίας ηπιότερες και λιγότερο παρεμβατικές», προσθέτοντας ότι στον βαθμό που η έξοδος θα συνδυαστεί με την καλύτερη πορεία της οικονομίας, διευρύνονται οι δυνατότητες διαπραγμάτευσης για το μέγεθος και τη διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε εντελώς άστοχες διάφορες δηλώσεις περί υπουργών που «παίζουν "κατενάτσιο" στα συμφωνηθέντα με την τρόικα».
Ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά που έχει αποκτήσει η ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει βαθύνει στον δρόμο ενός αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού με μεγάλη δόση ακροδεξιάς διχαστικής ρητορικής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.