- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τσακαλώτος «τα ρίχνει» στη ΝΔ για το θέμα με την Eldorado Gold
«Η ΝΔ προσπάθησε, ίσως σε συνεργασία με την εταιρεία, να δημιουργήσει πρόβλημα μετά τη ΔΕΘ»
Τη ΝΔ πίσω από τις εξελίξεις με την Εl Dorado, έδειξε ευθέως απόψε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αφορμή για την αναφορά του υπουργού Οικονομικών, έδωσε σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, στο περιθώριο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του στην Ολομέλεια.
«Για την επενδυτική πολιτική της Ελλάδος και την El Dorado, εμένα με καλύπτει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Ενέργειας», είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε: «Νομίζω ότι ο υπουργός έθεσε πολύ καλά τα θέματα. Νομίζω ότι προσπάθησε η ΝΔ, σε συνεργασία ίσως και με την εταιρεία, να δημιουργήσει πρόβλημα, ακριβώς μετά από τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, όχι επενδύσεις, αλλά το πώς θα οργανωθούν οι επενδύσεις, με ποιους όρους, σε ποιο πλαίσιο, με ποια στρατηγική. Αυτό είναι το σημαντικό».
«Δεν είναι θέμα μόνο να έρθει ένας μεγάλος επενδυτής, να βλέπει έναν υπουργό και να λέει αυτό θέλω να κάνω. Το ζήτημα είναι να έχεις κανόνες, να έχεις εργαλεία και στόχευση, ποιες επενδύσεις θέλεις, ποια φίλτρα θα έχεις ώστε να μπορεί η χώρα να φύγει από την κρίση χωρίς να επιστρέψει στην περίοδο πριν από το 2009», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Είχε προηγηθεί ένα σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά. «Θέλω να μου πείτε, κύριε υπουργέ. Εσείς θα βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσετε το κλείσιμο της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, όπως ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο κ. Καρανίκας που προέτρεψε μέσω του facebook τον κόσμο; Θα βγείτε; Θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη Χαλκιδική; Επίσης, θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια ό,τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν δύο μέρες στη ΔΕΘ; Μέσα σε μια μέρα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος στέλνει στα τσακίδια όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.