Πολιτικη & Οικονομια

Δύο δημοσκοπήσεις για τη μάχη της Κεντροαριστεράς (εικόνες)

Δέκα υποψήφιοι και τα ποσοστά τους για την ηγεσία του νέου κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371137-766687.jpg
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στις 5 Νοεμβρίου θα προκύψει ο επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Η λίστα των υποψηφίων ολοκληρώθηκε και είναι 10: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, , Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης,  Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Φυσικό επακόλουθο να κάνουν την εμφανίσεις τους και οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τη μάχη της Κεντροαριστεράς. Ειδικότερα, η δημοσκόπηση της Pro Rata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» δίνει το προβάδισμα σε τρεις υποψήφιους: στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στον δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και στον ευρωβουλευτή της «Ελιάς», Νίκο Ανδρουλάκη.

Δημοσκόπηση

Η Φώφη Γεννήματα συγκεντρώνει ποσοστό 14%. Το ίδιο ποσοστό πιάνει ο Γιώργος Καμίνης, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κυμαίνεται στο 12%. Τα ποσοστά των υπολοίπων είναι:

Σταύρος Θεοδωράκης 8%

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: 3%

Γιάννης Μανιάτης: 5%

Γιάννης Ραγκούσης: 6%

Άλλος: 1%

Δ.Δ/Δ.Α.: 34%

Η εταιρεία Alco διενήργησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του κυριακάτικου «Πρώτου Θέματος» και επίσης δίνει πρωτιά στην Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 32,3% και ακολουθεί ο Γ. Καμίνης με 20,2% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 12,9%. Τα ποσοστά των υπολοίπων είναι:

Νίκος Ανδρουλάκης: 12,1%

Γιάννης Μανιάτης: 11,3%

Γιάννης Ραγκούσης: 4,8%

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: 2,4%

Άλλος: 4%

Δημοσκόπηση

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» μισό εκατομμύριο πολίτες θέλουν να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής. 

Οι δημοσκοπήσεις προκάλεσαν την αντίδραση του υποψήφιου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος τις χαρακτήρισε επιστημονικά αβάσιμα και επαγγελματικά αντιδεοντολογικές. Δείτε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ