Πολιτικη & Οικονομια

Προβληματισμός στο Μαξίμου λόγω μετάλλαξης του Αλέξη Τσίπρα σε Μακρόν

Σταμάτησε να μιλάει σαν τον Ανδρέα και απέκτησε γαλλική προφορά!

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370685-765707.jpg

Σε μπούμερανγκ κινδυνεύει να μετατραπεί η πολυδιαφημισμένη προσέγγιση της κυβέρνησης με τον Εμανουέλ Μακρόν στα πλαίσια της επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα, όπου με πλήθος επιχειρηματίες θα συζητήσει για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Οι ανησυχίες δεν αφορούν την στροφή του Πρωθυπουργού προς το «νεοφιλελεύθερο μίασμα», όπως αποκαλούσε μέχρι πρότινος τον Εμανουέλ Μακρόν ο στενός πυρήνας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτό δεν αναμένεται να προκαλέσει σημαντικό πλήγμα, δεδομένου ότι έχουν πάψει εδώ και καιρό να ακούν αυτά που λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου προβληματίζονται κυρίως από την εξωτερική μεταμόρφωση του Πρωθυπουργού που μετά την πρόσφατη μεταμόρφωσή του σε Ανδρέα Παπανδρέου, τώρα αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο εμφανισιακά στον Εμανουέλ Μακρόν.

Μάλιστα, έπειτα από την άρνηση του γάλλου προέδρου να συνεδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και να μιλήσει αντί για τον ίδιο στους δημοσιογράφους για τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει εντατικά μαθήματα γαλλικών, προκειμένου να μιλήσει ο ίδιος στα γαλλικά.

Τέλος δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι ο Αλέξης Τσίπρας πάσχει από μια σπάνια ασθένεια – γνωστή και ως «σύνδρομο του χαμελέοντα», όπου ο ασθενής αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο με αυτούς που επιχειρεί να οικειοποιηθεί και να εκμεταλλευθεί. Π.χ. με τον Κώστα Καραμανλή παλιότερα, με τον Ανδρέα Παπανδρέου πιο πρόσφατα και τώρα με τον γάλλο πρόεδρο.  


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ