- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Με αφορμή την 3η Σεπτέμβριου, επέτειο ιδρύσεως του ΠΑΣΟΚ
Αλυσιδωτές και έντονες αντιδράσεις προκαλεί το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο επιχειρεί έμμεση ταύτιση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή την 3η Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, όπου μεταξύ άλλων επιχειρεί να ταυτιστεί με τον ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου. .
Ο κ. Τσίπρας μάλιστα εμφανίζει το ΣΥΡΙΖΑ ως συνέχεια της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Για ύβρη εκ μέρους του κ. Τσίπρα έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. «Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλυτώσει», σημειώνει.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες», για να τονίσει πως η αλήθεια είναι ότι «διέθετε το πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε».
«Ο άνθρωπος που αλυσόδεσε την χώρα, που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο, που υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει συνειδητά τους Έλληνες, ο λαθρέμπορος ελπίδας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη των αξιών, τον άνθρωπο που έφερε την εθνική συμφιλίωση και έκανε το αίτημα της Αλλαγής πράξη», συνεχίζει σε αυστηρό τόνο η ανακοίνωση, καταλήγοντας ότι «ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναγέννηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλυτώσει».
Η οξύτατη αντίδραση της κ. Γεννηματά «κρύβει» το πολιτικό «άγχος» της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ο κ. Φλαμπουράρης αρνήθηκε ότι με το σημερινό άρθρο του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου - ο οποίος ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974. Υποστήριξε ότι στόχος του κ. Τσίπρα είναι απλώς να προσελκύσει όλο τον κόσμο που «συμφωνεί ή περίπου συμφωνεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωση του αναφέρει πως «μόνο θυμηδία προκαλεί η σύγκριση του Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου».
«Η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που το τελευταίο διάστημα έχει πρωταγωνιστήσει σε διαμάχες με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να υπερασπιστεί τον Αλέξη Τσίπρα αναρωτώμενος γιατί ενοχλεί το άρθρο του. Κάλεσε, δε, όσους αντιδρούν «να μας πουν πώς τον υπερασπίστηκαν, όχι να τον θυμόμαστε μόνο την 3η του Σεπτέμβρη. Πώς τον υπερασπιζόμαστε όλοι μας ενώ τον βρίζει η δεξιά».
Σχόλια υπήρξαν και από την πλευρά της ΝΔ. «Το άρθρο του κ.Τσίπρα συνιστά προσπάθεια αντιποίησης προσωπικότητας και ιδεολογίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «"Αντιποιούμαι": Οικειοποιούμαι κάτι που δεν μου ανήκει», γράφει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.
Θέση σπήρε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μαθήματα φωνητικής για να μοιάζει στον Ανδρέα προσθέτοντας ότι με το άρθρο του φαίνεται ότι τον έχουν ανησυχήσει οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Αντιδράσεις παραγωγών και αγροτών
Τι ισχύει με τους πολύτεκνους και το συνολικό ποσό που θα πάρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.