Πολιτικη & Οικονομια

«Αουτσάιντερ που τα καταφέρνει», δηλώνει ο Γ. Καμίνης

Δεν θα παραιτηθεί από το δήμο, τάσσεται υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370101-764488.jpg

«Η ιστορία λέει πως είμαι ένα αουτσάιντερ που μάλλον τα καταφέρνει. Θέλω να κερδίσω γιατί θέλω και ξέρω πώς να προσφέρω», δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γ. Καμίνης σε συνέντευξή του στα «Νέα».

Ο κ. Καμίνης, αφού σημειώνει ότι η Ελλάδα «χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη για να βγει από το αδιέξοδο της συντήρησης από τη μια και του λαϊκισμού από την άλλη», προσθέτει ότι κάποιοι συνυποψήφιοί του «έχουν μηχανισμό, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των ανένταχτων σε κόμματα πολιτών». Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, γιατί η διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας στον νέο φορέα «πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους».

Κληθείς να απαντήσει αν θα παραιτηθεί από τον Δήμο Αθηναίων πριν τελειώσει η θητεία του, λέει ότι «δεν υπάρχει ούτε νομικό ούτε ηθικό ζήτημα, γιατί τα δύο αξιώματα δεν τέμνονται». «Η εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες έχει ως ορίζοντα το 2019. Η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες είναι για μένα ζήτημα αρχής. Εξάλλου τη δουλειά στη μέση δεν την άφησα ποτέ. Κι εδώ βρισκόμαστε, στα μισά της θητείας μας».

Επίσης, για τη συμμετοχή του Ποταμιού δηλώνει πως «όλοι οι καλοί χωράνε», ενώ στο δίλημμα «ενιαίος ή ομοσπονδιακός φορέας» απαντά «αυτά τα πράγματα θα τα λύσει η ζωή. Οι πολίτες με την μαζική συμμετοχή τους θα μας δείξουν τον δρόμο».

Σε ερώτηση για το αν προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι αφενός θεωρεί τη συνεργασία βασικό παράγοντα δημιουργίας, αλλά αφετέρου «η κυβέρνηση είναι δέσμια της λαϊκίστικης τακτικής, ενώ η αντιπολίτευση παλεύει με τον συντηρητικό εαυτό της». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.