Πολιτικη & Οικονομια

Γιαννακάκη: Φιλοναζί οι Εσθονοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368518-761776.jpg
EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Υπάρχει ένας όρος για όσους λένε ότι ‘και οι δύο πλευρές είναι κακές’, όταν η μια πλευρά είναι οι ναζί. Αποκαλούνται φιλοναζί». Αυτό «γράφτηκε για τον Τραμπ και το #Charlottesville, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στους Εσθονούς και στο Συνέδριό τους».

Το παραπάνω ήταν η τοποθέτηση της ΓΓ Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Μαρίας Γιαννακάκη, μετά την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή να πάρει η Ελλάδα μέρος στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η εσθονική προεδρία της ΕΕ για  τα εγκλήματα στα κομμουνιστικά καθεστώτα. Ο κ. Κοντονής είχε χαρακτηρίσει το σοβιετικό στρατό απελευθερωτή της Ευρώπης, ενώ παρουσίαζε τον κομμουνισμό ως τη μήτρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, επειδή  γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα. Έτσι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο. 

(Σ.Σ. Είναι γνωστό ότι οι χώρες της Βαλτικής -Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία- είχαν υποφέρει τα πάνδεινα από το σταλινισμό, γι΄ αυτό κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είχε υποστηρίξει τους ναζί. Αλλά, κατά την κ. Γιαννακάκη, οι Εσθονοί είναι συνολικά φιλοναζί. Εκτός βέβαια αν απλά ακολουθεί τον πολιτικό της προϊστάμενο κ. Κοντονή, υπερθεματίζοντας μάλιστα).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ