- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σειρά μέτρων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές αποφάσισε η κυβέρνηση
Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η άμεση καταγραφή των ζημιών, κάτι που έχει ήδη αρχίσει με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής από τις 14 Αυγούστου, καθώς και η αποζημίωση των ιδιοκτητών κατοικιών που έχουν καταστραφεί η έχουν υποστεί βλάβες.
Στη σύσκεψη η οποία διήρκησε περίπου 4 ώρες και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αποφασίστηκαν επίσης η αποζημίωση των ιδιοκτητών παραγωγικών μονάδων που έχουν υποστεί ζημιές καθώς και φορολογικές διευκολύνσεις για όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Στα μέτρα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν εντάσσονται επίσης έργα αντιπλημμυρικά και εδαφοτεχνικά τα οποία θα «τρέξουν» άμεσα από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες για την προστασία των περιοχών από τη διάβρωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Οριοθετούνται οι καμένες δασικές εκτάσεις με αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων, ενισχύεται η δασική πολιτική μέσω της προώθησης και ολοκλήρωσης του έργου των δασικών χαρτών στο σύνολο της χώρας.
Επίσης αποφασίστηκε η εφαρμογή δασικών απαγορευτικών διατάξεων για βόσκηση και άλλες δραστηριότητες στις καμένες εκτάσεις , ενώ κηρύσσονται αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις μέσω αξιοποίησης ψηφιακών υποβάθρων και χαρτών.
Μάλιστα όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού θα υπάρξει άμεσα μέριμνα για την προσωρινή στέγαση και για την επιδότηση ενοικίου για όσους καταστράφηκε η πρώτη τους κατοικία. Όπως επίσης και για διατροφή και αποκατάσταση της οικοσκευής που καταστράφηκε.
Αναφορικά με τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού διαπιστώθηκε πως λειτούργησε παρά τις εκατοντάδες πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας όπως στην Αττική, στην Ζάκυνθο, στην Ηλεία και στα Κύθηρα, και παρά τους ισχυρούς ανέμους, που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση.
Όπως σημειώνεται από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού "ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε πάρα πολύ καλά, όπως προκύπτει και εκ του αποτελέσματος".
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.