- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βούτσης: Η Ελλάδα δεν είναι ταλιμπάν της ορθοδοξίας (video)
Συνέντευξη εφόλης της ύλης στην ΕΡΤ
«Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, να είναι η Ελλάδα τού 'Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια' και τού 'Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών'. Δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι 'ταλιμπάν της Ορθοδοξίας'. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατιούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους»
Αυτά είπε σήμερα Τετάρτη πρωί ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, σε εφόλης της ύλης συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.
Άλλα αξιοσημείωτα:
Για την Παιδεία, τη σημαία, την αριστεία:«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Όπου αναδεικνύονται άριστοι μέσα από τη ζωή, μπορεί να μην έχουν δώσει το ίδιο στίγμα στο σχολείο»
Για τις μαθητικές παρελάσεις: «Δεν πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως:τόνισε χαρακτηριστικά»
Για το επεισόδιο στη Βουλή με το 'Ρουβίκωνα΄:«Δε θα δώσω τροφή για αντιπαράθεση μεταξύ σωμάτων της Αστυνομίας... Η Νέα Δημοκρατία προχωρεί σε κυνικές και έξαλλες δηλώσεις, που δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο».
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στην ΕΡΤ:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.