Πολιτικη & Οικονομια

Πύρρος Δήμας για σημαιοφόρους: Δεν μπορείς να επιλέξεις τους ηγέτες σου με κλήρωση

Η θέση του σημαιοφόρου είναι, πάνω από όλα, εκείνη του ηγέτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366982-758869.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την άποψή του για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να αλλάξει τον τόπο επιλογής σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία εξέφρασε με άρθρο γνώμης ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Με τίτλο «Οι άριστοι που δεν τιμούμε», ο Πύρρος Δήμας τονίζει ότι: «Δεν μπορείς να επιλέξεις τους ηγέτες σου με κλήρωση».

Όπως γράφει: «Υπάρχουν δυο διαφορετικά θέματα μέσα στην ίδια συζήτηση. Το πρώτο έχει να κάνει με τη διατήρηση ή μη των μαθητικών παρελάσεων. Και το δεύτερο με την επιλογή του σημαιοφόρου».

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών αν και εξέφρασε τη διαφωνία του με τις μαθητικές παρελάσεις, υποστηρίζοντας πως τα παιδιά μπορούν να τιμήσουν τη σημαία και τη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και με άλλους τρόπους και όχι περπατώντας με στρατιωτικό βήμα. Όμως, αναγνωρίζει πως οι μαθητικές παρελάσεις είναι παράδοση.

Η θέση του σημαιοφόρου είναι, πάνω από όλα, εκείνη του ηγέτη

«Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε η επιλογή των σημαιοφόρων να γίνεται με κλήρωση. Η σημαία δεν θα παραδίδεται στον αριστούχο, αλλά στον πιο τυχερό. Αυτό δεν είναι σωστό» τονίζει και προσθέτει: «ίχα την τιμή να είμαι δύο φορές σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν επρόκειτο να την αποδεχθώ αν ήταν προϊόν τύχης. Η θέση του σημαιοφόρου είναι, πάνω από όλα, εκείνη του ηγέτη. Στον σημαιοφόρο ανατίθεται η τιμή και η ευθύνη να βαδίσει πρώτος, να προχωρήσει μπροστά. Και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτό. Δεν μπορείς να επιλέξεις τους ηγέτες σου με κλήρωση, αν και, για να είμαι ειλικρινής, καμιά φορά πιστεύω ότι η τύχη θα τα κατάφερνε καλύτερα από εμάς».

Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ