Πολιτικη & Οικονομια

Ρέγκλινγκ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

Κανένα περιθώριο μη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363517-751964.jpg
ΕΡΑ/YANNIS KOLESIDIS

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ευρωζώνη έχει αφήσει πίσω της την κρίση, υπογραμμίζοντας: «Τα πράγματα πηγαίνουν πραγματικά καλά. Η ευρω-κρίση έχει ξεπεραστεί οριστικά και η οικονομία εξελίσσεται παντού καλύτερα του αναμενομένου. Τέσσερις πρώην χώρες της κρίσης μπορούν να χρηματοδοτούνται πάλι αυτόνομα στις αγορές και ακόμη και η Ελλάδα ενδέχεται από τα μέσα της επόμενης χρονιάς να αντεπεξέρχεται πάλι χωρίς πρόγραμμα βοήθειας του ESM, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τους συμφωνηθέντες μεταρρυθμιστικούς όρους».

Σε ερώτηση μήπως οι Ευρωπαίοι τείνουν να εξωραΐζουν ορισμένες φορές την κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε: «Στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε, κάτι που έλαβε υπ’ όψιν στην πρόβλεψή του ο ΟΟΣΑ. Σημαντικότερη είναι όμως η αναπτυξιακή τάση για τις επόμενες δεκαετίες και αυτή εκτιμάται από τον ΟΟΣΑ πολύ θετικότερα, συγκριτικά με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ