Πολιτικη & Οικονομια

Ο Δημήτρης Καμμένος στο reality της ελληνικής Βουλής

34585-78037.jpg
Δήμητρα Γκρους
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362328-749900.jpg

Στην επέτειο του Δημοψηφίσματος που δίχασε τη χώρα, η νέα καυτή επικαιρότητα γυρνάει γύρω από το νικητή του Survivor. Δύο χρόνια πριν είχαμε τα πανηγύρια και τους ζουρνάδες στο Σύνταγμα, τώρα οι δρόμοι τα βράδια ερημώνουν και οι τηλεοπτικοί δείκτες σπάνε τα ρεκόρ τηλεθέασης. Στο μεταξύ, ανάμεσα στον ημιτελικό και τον τελικό του δημοφιλούς reality, στο reality του ελληνικού κοινοβουλίου εκλέγεται 7ος αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Καμμένος.

Ο άνθρωπος που ανάμεσα σε άλλα πιστεύει ότι 2.500 Εβραίοι είχαν ειδοποιηθεί στις 11/9 και δεν πήγαν στη δουλειά τους στους Δίδυμους Πύργους, που είχε αναρτήσει μια φωτογραφία της πύλης του Άουσβιτς όπου αντί της επιγραφής «arbeit macht frei» υπήρχε η φράση «Μένουμε Ευρώπη», που είχε τουιτάρει «Μπόουλινγκ στον υφυπουργό, σκουλίκια; Μόνος μου κι όλοι σας. Κλείνω το ακάουντ αλλά υπόσχομαι θα σας βρω ως υπεύθυνος πλέον για τα δίκτυα» και είχε κάνει παρατήρηση στη Χρυσή Αυγή που δεν είχε παρέμβη «στα ξεφτιλισμένα γκέι πάρειντ».

Δύο χρόνια πριν ο αριστερός πρωθυπουργός μας, που μόλις είχε νικήσει άνετα στις εκλογές, είχε κάνει υπουργό έναν τύπο δηλωμένο ρατσιστή, αντισημίτη, ομοφοβικό και ψεκασμένο. Τα αντισημιτικά σχόλια που είχε αναρτήσει τότε στον προσωπικό του λογαριασμό ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν και ο λόγος που βρέθηκε εκτός κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2015, μια ημέρα αφού είχε αναλάβει το πόστο του υφυπουργού Υποδομών, ύστερα από γενική κατακραυγή, που μάλιστα είχε πάρει διεθνείς διαστάσεις.

Σήμερα, ο Δημήτρης Καμμένος ήταν η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του αντιπροέδρου. Απαιτούνταν μόνο 75 ψήφοι, αλλά ο βουλευτής των Ανέλ εξελέγη με 182 θετικές ψήφους. Εκτός από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τον ψήφισαν και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ.

Η κυβέρνηση Σύριζα εξαρτάται από τη συμμαχία της με τους Ανέλ. Η στήριξή της στα καμώματα του Πάνου Καμμένου είναι δεδομένη. Αλλά το να προτείνουν θεσμικό ρόλο στον πιο ρατσιστή, αντιευρωπαϊστή, ομοφοβικό και αντισημίτη βουλευτή του «αδελφού» κόμματος πάει ένα βήμα πιο πέρα. Είναι ντροπή η πρόταση και η εκλογή του. Ντροπή είναι και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον στήριξε.

Στο reality της Βουλής, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης, η οικογένεια Καμμένου, δηλαδή ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ