Πολιτικη & Οικονομια

Εξεταστική για το Noor 1 ζήτησε ο Μητσοτάκης - Αρνήθηκε την πρόταση ο Τσίπρας

Στη δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361978-749245.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την επίθεσή του στην κυβέρνηση συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor 1. Ο ίδιος διερωτήθηκε εάν ο πρωθυπουργός είχε λάβει γνώση για την επικοινωνία Γιαννουσάκη – Καμμένου.

«Ή το γνωρίζατε οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδo πρωθυπουργού σε μία υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν το γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως δεν είναι φυσιολογικό ένας υπουργός να συνομιλεί 12 φορές με έναν ισοβίτη, καθώς κάτι τέτοιο «δεν συμβαίνει στις δημοκρατικές χώρες».

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «άστοχο» το να γίνει εξεταστική για το θέμα, ενώ σημείωσε πως «η υπόθεση ερευνάται ακόμα από την ελληνική δικαιοσύνη».

Ο πρωθυπουργός προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που ο τελευταίος διαθέτει περισσότερα στοιχεία, ενώ τόνισε πως ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε με έναν ισοβίτη που «του ζήτησε βοήθεια για να δώσει στο φως μία σκοτεινή υπόθεση».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ