Πολιτικη & Οικονομια

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και Τόσκα για τις συγκεντρώσεις που απαγορεύτηκαν σε Εξάρχεια και Κολωνάκι

Αντιδράσεις μετά την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αττικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361251-748034.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ανακοίνωση - απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης της προγραμματισμένης για αύριο συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, εξέδωσε πριν λίγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί. Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή "ανταρτοπόλεμου" προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη. Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν»

Απάντηση την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ έδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρούσαν τις προηγούμενες μέρες να πείσουν ότι δεν έχουν σχέση με την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Σήμερα, και λίγα μόλις λεπτά μετά την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για την απαγόρευση της συγκέντρωσης, με ανακοίνωσή της, η ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας».

«Αυτό το ξέραμε και δεν μας εκπλήσσει. Όμως, το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής, ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να μη μιλήσουμε για την παραπομπή σε «άλλες εποχές», όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη.

Η δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης, ο καιροσκοπισμός και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν» αναφέρει στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική. Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ