Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας-Γιλντιρίμ: Προς όφελος και δύο των λαών η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας

Ψυχραιμία προτείνει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359625-745082.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τη σταθερή πεποίθησή του ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία μπορούν να αποβούν προς όφελος των λαών των δύο χωρών επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Προσβλέπω στη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο σημαντικές προκλήσεις, προκειμένου να δώσουμε λύσεις, προσβλέπω στη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα θέματα με θετικό τρόπο», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Είμαστε γείτονες, μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα με ψυχραιμία», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και αναφέρθηκε και αυτός σε ένα θετικό τρόπο αντιμετώπισης των ζητημάτων χωρίς προκαταλήψεις ή παρανοήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Γιλντιρίμ τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με αλληλεγγύη και καλή θέληση. «Οι παραλείψεις ή και οι παρερμηνείες δεν θα πρέπει να μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε», συμπλήρωσε και διαμήνυσε ότι «οι ευκαιρίες από τη συνεργασία είναι περισσότερες από ό,τι τα προβλήματα».  Επανέλαβε την ανάγκη εστίασης στις «ευκαιρίες, ώστε να δούμε τι θα κάνουμε με τις προκλήσεις».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ