Πολιτικη & Οικονομια

Δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για τους Ρομά στο Μενίδι - εισαγωγή σε ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις κ.ά.

Τα μέτρα που σχεδιάζουν Γαβρόγλου, Φωτίου, Τόσκας, Πολάκης 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359325-744636.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν 5 υπουργοί της κυβέρνησης και ανακοίνωσαν δέσμη μέτρων για τους Ρομά στο Μενίδι. 

Συγκεκριμένα ο Γαβρόγλου είπε: 

  • Στα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών από 25 σε 15.
  • Θα τοποθετηθεί ένας κοινωνικός λειτουργός που, όμως, ο αποκλειστικός ρόλος του εκπαιδευτικού θα είναι η διαμεσολάβηση ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια.
  • Στα σχολεία που φοιτούν μαθητές Ρομά θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου. Έχουμε ένα πρόβλημα πλημμελούς παρακολούθησης από τους μαθητές Ρομά.
  • Πειραματικά από φέτος. Στα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές Ρομά θα θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική λειτουργία Σχολής Γονέων.
  • Μαζί με τον κ. Τόσκα μελετάμε το νομικό καθεστώς ως προς την δυνατότητα όποιοι μαθητές Ρομά παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να μπορούν να εισάγονται χωρίς εξετάσεις σε ορισμένα Τμήματα των ΤΕΙ. Παραδείγματος χάριν, τμήματα ΤΕΙ Κοινωνικών Λειτουργών και παιδαγωγικά τμήματα, ώστε να ενισχυθεί ο πληθυσμός των εκπαιδευτικών ανάμεσα στους Ρομά. Θα μας πει και ο κ. Τόσκας για την αντίστοιχη δυνατότητα που υπάρχει στις Σχολές της Αστυνομίας.

Θεανώ Φωτίου

  • Διαδικασίες για την ίδρυση Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά στο Μενίδι.
  • Έχει ήδη προγραμματιστεί, δίνουμε μεγάλη σημασία στο παράρτημα Ρομά, εκεί θα υπάρχει με διαδικασίες ΑΣΕΠ ένας διαμεσολαβητής, ένας παιδαγωγός, μια κοινωνική λειτουργός, δυο επισκέπτες υγείας, οι οποίοι θ’ ασχολούνται με όλη την πλατφόρμα που έχουμε στα Κέντρα Κοινότητας, όπου όλα τα στοιχεία των πολιτών έρχονται ηλεκτρονικά μπροστά με βάση το ΑΦΜ τους και επομένως γνωρίζουμε πάρα πολλά θέματα από την κατάσταση του καθενός και άρα μπορούμε να τους οδηγήσουμε σε παροχές που μπορούν να πάρουν επιπλέον όσων παίρνουν.

Νίκος Τόσκας

  • Στην περιοχή των Αχαρνών έχουν αναπτυχθεί αρκετές ομάδες ΟΠΚΕ, δηλαδή Ομάδες Αντιμετώπισης του Κοινού Εγκλήματος, Ομάδες της Τροχαίας που κάνουν επιπλέον ελέγχους και ομάδες Αστυνομικών της Ασφάλειας. Το ίδιο θα γίνει και στις άλλες περιοχές που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Αττική.
  • Τις επόμενες μέρες θα γίνουν εντατικές επιχειρήσεις σε προβληματικές περιοχές όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ναρκωτικών ή οπλοκατοχής. Και δεν αναφέρομαι σε λεπτομέρειες για λόγους προφανείς

Παύλος Πολάκης

  • Πλήρης επιθεώρηση της περιοχής για όλο το θέμα αυτό που έχει ανακινηθεί αυτές τις μέρες, σε σχέση με τους χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων, με την κατάσταση υγιεινής στο ρέμα της Εσχατιάς κτλ. και θα υπάρξει μια συγκεκριμένη παρέμβαση σε συνεργασία με την Περιφέρεια για τον καθαρισμό του χώρου αυτού και όπου αυτό απαιτείται με βάση την επιθεώρηση που θα γίνει.
  • Θα υπάρξει μια διαρκής παρουσία και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, κινητής μονάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί ή και δεύτερη, με κινητή μονάδα του ΟΚΑΝΑ. Θα γίνει μια παρέμβαση προαγωγής υγείας, μια παρέμβαση στην κοινότητα, που έχει να κάνει και με την προσπάθεια ν’ αυξηθεί και να καλυφθεί πλήρως εμβολιαστικά ο παιδικός πληθυσμός της περιοχής που εκεί λόγω και της μετακίνησης που υπάρχει δεν είναι τα ποσοστά της κάλυψης αυτά που είναι στο γενικό πληθυσμό και που υπάρχει ένα τέτοιο πρόγραμμα και σε όλη την Ελλάδα και επίσης με τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην οποία να κάνει μια παρέμβαση στην Κοινότητα σε σχέση με τους χρήστες. Γιατί πέρα από την εμπορία έχεις και χρήστες.
  • Τοπική μονάδα υγείας με γενικό γιατρό, παθολόγο, παιδίατρο, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλεύτριες, όλη την ομάδα υγείας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ