Πολιτικη & Οικονομια

Δεύτερη σοβαρή καταγγελία για παράνομη επαναπροώθηση Τούρκων στον Έβρο

Λειτουργεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα ένα άτυπο παρακρατικό δίκτυο παράδοσης «ανεπιθύμητων» στο σύστημα Ερντογάν;

e7b99248-7ac6-41a5-9436-e73bba1b8594.jpeg
Μάκης Μυλωνάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357512-740764.jpg

Μια ακόμα ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία για το ενδεχόμενο παράνομης επιστροφής Τούρκων πολιτών στην Τουρκία από τις ελληνικές αρχές βλέπει το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας εύλογες απορίες για το τι αληθινά συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Doğan, το οποίο και αναπαράγεται ευρέως στα τουρκικά ΜΜΕ, 10 Τούρκοι πολίτες πέρασαν με βάρκα στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο και στη συνέχεια επεστράφησαν πίσω με την ίδια ακριβώς βάρκα από τις ελληνικές αρχές. 

Οι 10 συλληφθέντες είναι ο στρατιωτικός Halil Kumcu, ο ακαδημαϊκός Fatih İlkaya, οι εκπαιδευτικοί Yılmaz Erdoğan, Fethullah Çatal, Mustafa Can (και η σύζυγος του Hatice Can) και 4 παιδιά. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν ήδη με την κατηγορία της συμμετοχής στη φερόμενη ως τρομοκρατική οργάνωση του αμφιλεγόμενου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και για ακόμα δυο η έρευνα συνεχίζεται.

Λίγες μέρες πριν, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δημοσιοποίησε καταγγελία κατά την οποία ομάδα Τούρκων πολιτών, μεταξύ των οποίων ο καταζητούμενος δημοσιογράφος Murat Çapan, επεστράφησαν με τρόπο παράνομο και παρακρατικό στην Τουρκία, παρόλο που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Διδυμότειχο. 

Προς το παρόν, οι ελληνικές αρχές παραμένουν σιωπηλές και δεν έχει καταγραφεί κάποια σχετική δήλωση από την κυβέρνηση. Τα ερωτήματα όμως αυξάνονται. Μια ανώνυμη καταγγελία μπορεί να είναι αναξιόπιστη ή και κακόβουλη αλλά όταν σε αυτή προστίθεται ένα επίσημο τηλεγράφημα τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, η κατάσταση περιπλέκεται.

Χρειάζονται απαντήσεις και χρειάζονται τώρα. Λειτουργεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα ένα άτυπο παρακρατικό δίκτυο παράδοσης «ανεπιθύμητων» στο σύστημα Ερντογάν; 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ