Πολιτικη & Οικονομια

Ανταγωνιστικότητα: Στους παγκόσμιους ουραγούς η Ελλάδα

Ποιες χώρες είναι πρώτες και ποιες τελευταίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357036-739815.jpg

Στην 57η θέση μεταξύ 63  έπεσε η ελληνική οικονομία στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας για το 2017, υποχωρώντας κατά μια θέση σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη του Μάνατζμεντ (International Institute for Management Development -IMD). Πέρυσι η Ελλάδα είχε κάνει ήδηα μια καλή «βουτιά» έξι θέσεων.

Τώρα η Ελλάδα ξεπερνάει μόνο τις Αργεντινή, Κροατία, Ουκρανία, Βραζιλία, Μογγολία, Βενεζουέλα (θέσεις 58-63) ενώ την ξεπερνάνε, ανάμεσα στ΄ άλλα,  πρώην σοβιετικές δημοκρατίες όπως το Καζακστάν (32), πρώην δικτατορίες σαν  τη Χιλή (35η), τη Νότια Αφρική (53) ή τις Φιλιππίνες (41), καθώς και οι βαλκανικές πρώην σοσιαλιστικές χώρες Βουλγαρία (49) και Ρουμανία (50).

Στις 10 κορυφαίες θέσεις φιγουράρουν: το Χονγκ Κονγκ (σα χωριστή οικονομική οντότητα από την Κίνα, που πάντως είναι επίσης ψηλά, 18η), η Ελβετία, η Σινγκαπούρη, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Σουηδία και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα- δηλαδή 6 ευρωπαϊκές, 3 ασιατικές και μια αμερικάνικη.

(Στη φωτογραφία ο πρωθπουργός κ. Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος). 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ