- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
4 βίντεο της ΝΔ για τις απώλειες εισοδήματος που θα υποστούν 4 επαγγελματικές κατηγορίες
Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες
Η Νέα Δημοκρατία καταδεικνύει μέσα από 4 βίντεο τις μεγάλες απώλειες εισοδήματος που θα υποστούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με την ψήφιση των μέτρων, αύριο, Πέμπτη 17 Μαΐου, στη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα: Στο πρώτο βίντεο αναφέρεται ότι μισθωτός με εισόδημα 8.636 ευρώ το χρόνο – δηλαδή μηνιαίο μισθό περίπου 750 ευρώ – που μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο, με τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώσει φόρο 650 ευρώ. Θα χάσει, δηλαδή, σχεδόν έναν ολόκληρο μισθό.
Στο δεύτερο βίντεο, περιγράφεται το παράδειγμα συνταξιούχου με 35 έτη υπηρεσίας, ο οποίος λαμβάνει σύνταξη 1.182 ευρώ το μήνα.
Με την ψήφιση των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση και τη μείωση της σύνταξής του χάνει 213 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.556 ευρώ το χρόνο.
Οι απώλειες όμως δεν περιορίζονται εκεί. Η μείωση του αφορολόγητου θα επιφέρει επιπλέον απώλεια 650 ευρώ το χρόνο, ανεβάζοντας τις συνολικές ετήσιες απώλειες του συνταξιούχου στα 3.206 ευρώ. Με λίγα λόγια, θα χάσει περίπου 3 συντάξεις.
Στο τρίτο βίντεο, γίνεται λόγος για ελεύθερο επαγγελματία με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο. Σήμερα, πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ύψους 2.365 ευρώ το χρόνο. Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.240 ευρώ το χρόνο.
Στο τέταρτο βίντεο, αναλύεται η περίπτωση αγρότη με εισόδημα 11.000 ευρώ το χρόνο, που σήμερα πληρώνει 2.188 ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές.
Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.521 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή, κάθε χρόνο θα πληρώνει 1.333 ευρώ περισσότερα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.