- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Spiegel: «Πισωγύρισμα για την ελληνική κυβέρνηση» η ύφεση της οικονομίας
Το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή αναφορικά με την ύφεση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της Ελλάδας σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «Η οικονομία της Ελλάδας ολισθαίνει στην ύφεση».
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Μόλις πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές για το νέο πακέτο στήριξης. Τώρα ανακοινώνεται ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε τα τελευταία δύο τρίμηνα».
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το περιοδικό χαρακτηρίζει την εξέλιξη «πισωγύρισμα για την ελληνική κυβέρνηση».
Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μείωση 0,5% σημείωσε το ΑΕΠ το α' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, ενώ σε τριμηνιαία σύγκριση (α' τρίμηνο 2017 προς δ' τρίμηνο 2016) το ΑΕΠ σημείωσε πτώση 0,1%.
Αυτό προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, ενώ τα προσωρινά στοιχεία θα ανακοινωθούν στις 2 Ιουνίου.
Αυτά θα βασίζονται στα επικαιροποιημένα πρωτογενή στοιχεία που θα έχουν καταστεί διαθέσιμα τότε και τα οποία είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Μαρτίου ισοζυγίου πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).
Σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ παρουσίασε μείωση 0,3% το α' τρίμηνο 2017 σε σχέση με το α' τρίμηνο 2016.
Με πληροφορίες από skai.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.