- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurobank: Θα περάσουν χρόνια έως ανεργία και απασχόληση πάνε στα προ κρίσης επίπεδα
Τι αναφέρουν οι αναλυτές στο εβδομαδιαίο δελτίο «7 ημέρες Οικονομία»
Με τους υπάρχοντες ρυθμούς μεταβολής θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια έτσι ώστε η ελληνική αγορά εργασίας, σε ό,τι αφορά στην ανεργία και την απασχόληση, να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα, επισημαίνει η Eurobank.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας στο εβδομαδιαίο της δελτίο «7 ημέρες Οικονομία», το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας -δηλαδή ο λόγος των ανέργων ως προς το εργατικό δυναμικό (εργατικό δυναμικό = άνεργοι + απασχολούμενοι)- σημείωσε οριακή μηνιαία πτώση τον Φεβρουάριο 2017. Διαμορφώθηκε στο 23,2% από 23,3% τον Ιανουάριο 2017 και 23,9% τον Φεβρουάριο 2016. Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 7,6 χιλ. άτομα (0,2%) και ο αριθμός των ανέργων και του εργατικού δυναμικού μειώθηκε κατά -43,4 (-3,8%) και -35,8 (-0,7%) χιλ. άτομα αντίστοιχα.
Παρατηρείται δηλαδή, ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται επιβράδυνση στον ρυθμό πτώσης του ποσοστού ανεργίας και στον ρυθμό αύξησης της απασχόλησης.
Παράλληλα, οι αναλυτές τονίζουν ότι η βελτίωση των προσδοκιών για την πορεία της οικονομίας αποτελεί βασικό παράγοντα για την επιτάχυνση του ρυθμού μείωσης της ανεργίας.
Οι αναλυτές της τράπεζας τονίζουν ότι με τους υπάρχοντες ρυθμούς μεταβολής θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια ώστε η ελληνική αγορά εργασίας (σε ό,τι αφορά τις προαναφερθείσες μεταβλητές) να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.
Επιπρόσθετα, σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται επιβράδυνση στον ρυθμό πτώσης του ποσοστού ανεργίας και στον ρυθμό αύξησης της απασχόλησης. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν από τον Μάρτιο 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο 2016 η μέση ετήσια μεταβολή του ποσοστού ανεργίας ήταν -1,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Η βελτίωση των προσδοκιών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για την επιτάχυνση του ρυθμού μείωσης του ποσοστού ανεργίας και την ενίσχυση της ποσοστιαίας μεταβολής της απασχόλησης, καταλήγει η τράπεζα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τελευταίες πληροφορίες για το πακέτο
Μερικά παραδείγματα ενδεικτικά της αρπακόλλας που σε τίποτα δεν διαφέρει από την αρπακόλλα του 2011, του 2012, του 2013, του 2014, του 2015, του 2016, του 2017
Τι ισχύει για τα κριτήρια
«Άλλα είπε στην ομιλία του, άλλα λέει το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ.», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον εκτελεστικό αντιδήμαρχο του δήμου Πεκίνου, Xia Linmao
Ο δήμαρχος παρουσίασε το όραμα για την οικονομική ανασύνταξη της πόλης στο Metropolitan Summit
Mήνυμα εκλογικής αντεπίθεσης από την Κρήτη
Από στρατηγός, τέταρτη πολιτική δύναμη της Ιταλίας
H δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση του Αντόνιο Κόστα
Ιδιαίτερη αναφορά στο ενδεχόμενο επαναφοράς 13ου μισθού στο Δημόσιο
«Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, σε μια Ελλάδα που μόλις έβγαινε από τη δικτατορία, ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ με τέσσερις μεγάλες αρχές»
Η Ελλάδα απορρίπτει κατηγορηματικά ως αυθαίρετους και στερούμενους οποιασδήποτε νομικής βάσης τους τουρκικούς ισχυρισμούς
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα έχουν πιλοτική εφαρμογή σε κάποιες τοποθεσίες
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο ίδρυσης του κόμματος
«Αφορά το 1% των πιο πλούσιων Ελλήνων»
Τον ερχόμενο Δεκέμβριο η ολοκλήρωση του εργοστασίου «309»
«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μιχαηλίδου: «Πρόγραμμα στήριξης σε εκείνους που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη»
Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» τις εξαγγελίες Τσίπρα για την πατριωτική εισφορά
«Ο λαός θα κάνει σφάλμα αν του δώσει ευκαιρία να κυβερνήσει ξανά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.