Πολιτικη & Οικονομια

Το Μαξίμου υποβαθμίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεν μας δεσμεύει η απόφασή του

Κυβερνητική απάντηση στο Ανώτατο Δικαστήριο που αντιτάχθηκε στις μειώσεις συντάξεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353583-733315.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Με «non paper» η κυβέρνηση υποβαθμίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε πως οι περικοπές στις συντάξεις, που προβλέπονται από το 2019, είναι αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Το Μαξίμου χαρακτηρίζει την απόφαση ως «αμιγώς γνωμοδοτική» και υποστηρίζει ότι «οι ρυθμίσεις, για τις οποίες γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποτελούν μέρος μόνο του συνολικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή».

Ταυτόχρονα, το Μαξίμου σημειώνει ότι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή «θα συνοδεύεται από έκθεση αιτιολόγησης όλων των ρυθμίσεων, ενώ η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ληφθεί υπόψη και, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα υπάρξουν οι σχετικές τροποποιήσεις. Από την αιτιολογική έκθεση θα προκύπτει με σαφήνεια, όπως εξάλλου συστήνει και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο λόγος επιλογής όλων των ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και των συνταξιοδοτικών».

Οι πηγές του Μαξίμου καταλήγουν με την υπενθύμιση για τα περίφημα αντίμετρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ένα σύνολο θετικών μέτρων κοινωνικής στήριξης, τα οποία θα ελαχιστοποιούν τις επιβαρύνσεις, οδηγώντας σε μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ