Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ: Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων για τα ψέματα του Τσίπρα

Πώς βαθμολόγησε η αξιωματική αντιπολίτευση την τηλεοπτική εμφάνιση του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351468-729128.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα. Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων για τα ψέματά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ενώ πρόσθεσε ότι «το νέο μεγάλο παραμύθι είναι πως θα μας βγάλει από τα Μνημόνια».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κικίλιας επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας «λέει ψέματα αφού έχει συμφωνήσει σκληρά μέτρα μετά το 2018». «Έχει ήδη δεχτεί και φέρνει 4ο Μνημόνιο με υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και χωρίς χρηματοδότηση. Δεν έχει πάρει τίποτα για το χρέος, γιατί στα μάτια των εταίρων μας είναι αναξιόπιστος και ούτε αυτό που έχει προσυμφωνηθεί δεν του δίνουν», σημείωσε.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι «ξανακοροϊδεύει τον κόσμο» και επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή. «Στην απάτη του δε θα γίνουμε συνένοχοι. Δεν ψηφίζουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε αντίμετρα», είπε χαρακτηριστικά. 

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το «πλεόνασμα Τσίπρα» ισούται με υπερφορολόγηση, κατασχέσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες.  

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι οι δανειστές του ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα από όσα έπρεπε, ο εκπρόσωπος παρατήρησε: «3,6 δισ. Χ 42 = 151,2 δισ. μέτρα. Η επιστήμη και οι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, οι Έλληνες είναι οργισμένοι «γιατί έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν θα έδινε για την καρέκλα». Στον αντίποδα, πρόσθεσε, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει στους Έλληνες μια άλλη πρόταση, με υπευθυνότητα και αξιοπιστία, ενώνοντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

«Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα με ένα πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας, μείωσης των δαπανών του κράτους, επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας και στήριξης των αδυνάμων. Η αλήθεια θα κερδίσει το ψέμα. Οι Έλληνες θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους. Η χώρα θα τα καταφέρει. Η ελληνική κοινωνία το αξίζει και το μπορεί. Πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη, είναι να φύγει η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.